Direct naar de content
icon search white
4 maart 2016 - Nieuws

Interview met Ward de Laat, product champion iForms

Misschien dat u me al wel kent? Ik ben Ward de Laat, 24 jaar, woonachtig in Rosmalen – een mooi dorp naast ’s-Hertogenbosch – en sinds juli 2014 in dienst bij PinkRoccade Local Government. Ik kies graag voor de positieve benadering; het glas is bij mij altijd halfvol.

Ward.jpegPersoonlijk

Mijn grootste hobby is basketbal. Enerzijds omdat het een teamsport is, anderzijds vanwege het spelletje zelf. Het is een lekkere, snelle sport met veel actie en enkel samenwerking brengt het beste in een team naar boven.

De opleiding die ik gevolgd heb is Bedrijfskundige Informatica aan de Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Ik heb dus echt een software ontwikkelachtergrond. Technologie vind ik dan ook erg interessant, maar dat linken aan de eisen en wensen van de klant heeft echt mijn passie. Het is heerlijk om bezig te zijn met het gehele proces.

Zakelijk

Binnen PinkRoccade Local Government heb ik al diverse rollen bekleed. Allereerst Business Engineer iBurgerzaken, een logische stap na mijn afstudeerstage bij Blueriq – de softwareoplossing achter iBurgerzaken. Binnen deze functie raakte ik direct verzeild in de praktijk, bij de digitaliseringsslag die gemeenten nu maken. Vanuit mijn passie voor technologie en business mooi om te zien. iBurgerzaken is een krachtig middel om digitale dienstverlening  (selfservice) mogelijk te maken voor burgers. Dé manier waarop ik zelf graag zaken doe met bedrijven, van energiemaatschappij tot aan hypotheek, dus waarom niet met een gemeente? En ik weet zeker, een hele grote groep met mij, ongeacht leeftijd.

Het zal bij de meesten bekend zijn dat we bij PinkRoccade Local Government werken op basis van de scrummethode en dat onze kwartiermakers daarin een belangrijke rol innemen. Deze manier van werken past uitstekend bij mij. Hierdoor zijn we immers wendbaarder, kunnen we sneller marktsignalen oppakken en (tussentijds) controleren of écht aan de klantwens is voldaan. Het was voor mij heel interessant om als Scrummaster te zorgen dat het team niets in de weg staat om goed werk te kunnen verrichten.

Mijn nieuwste uitdaging

Wat ik me meer en meer realiseerde is dat de kleinste verandering al zoveel meerwaarde kan bieden voor een klant. Dat intrigeerde mij…ik had behoefte aan meer klantcontact. Daadwerkelijk daar zitten en horen wat er speelt, weten waaraan écht behoefte is.

En die kans heb ik gekregen! Als Product Champion iForms moet ik nu wel een andere rol aannemen; niet vanuit softwareontwikkeling (techniek) denken, maar luisteren naar de klant. Het komt neer op het maken van de vertaalslag van de klantwens naar de uiteindelijke eindoplossing – intelligente webformulieren. Mijn grootste uitdaging hierbij, is om een gezonde afstand te houden tot het product en steeds kritisch te blijven over de totstandkoming ervan.

Kortom, ik ben enthousiast, leergierig, ruimdenkend en een teamspeler met een passie voor techniek en business!

Wellicht tot binnenkort?

Deel via:

‘Samen met onze klanten de toekomst van iBurgerzaken inkleuren.’

Ward de Laat, Product Manager iBurgerzaken
PR_Ward_de_Laat_6105_AS.png