Direct naar de content
icon search white
9 februari 2017 - Nieuws

Interview met Bas van Laarhoven

Mijn naam is Bas van Laarhoven en ik werk sinds de start van 2017 bij PinkRoccade business unit Samenlevingszaken. Na een loopbaan van 10 jaar als Maatschappelijk werker heb ik dit jaar de overstap gemaakt naar de software kant van het sociale domein. Hoewel ik nog maar kort aan de slag ben bij PinkRoccade heb ik het nu al enorm naar mijn zin. Dit heb ik vooral te danken aan een fijne combinatie van enthousiaste collega’s en een zeer uitdagende functie.

Persoonlijk

Geboren in Tilburg en opgegroeid in Hilvarenbeek. Een prachtig dorpje naast Tilburg waar ik het na 33 jaar nog steeds prima naar mijn zin heb.

In mijn vrije tijd ben ik vooral echtgenoot en vader van mijn twee mooie kinderen. Daarnaast ben ik krijgskunst beoefenaar en leraar. Met de beoefening van diverse krijgskunsten ben ik zo’n 26 jaar bezig. Met lesgeven nu een kleine 8 jaar. Krijgskunsten bieden mensen een platform voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik denk dat ik het daarom na al die tijd nog steeds zo mooi vind.

Werk

Na het afronden van mijn studie MWD (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening) in 2006 ben ik aan de slag gegaan als begeleider in de psychiatrie. Naast mijn dagelijks werk heb ik diverse trainingen opgezet voor collega’s en cliënten met betrekking tot conflict hantering en omgaan met destructief gedrag.

Eind vorig jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik had al langer ambities om zowel in software als in het zakenleven te werken. Om deze ambities waar te kunnen maken bij de business unit Samenlevingszaken is voor mij dan ook een lot uit de loterij. In deze functie word ik in staat gesteld mijn kennis van het sociale domein te combineren met mijn ambities in software.  

Software Testen

Het mooie aan testen vind ik dat ik op elk vlak van het product mee mag zoeken naar toegevoegde waarde. Ik mag aan de ene kant mee kijken naar de technische kwaliteit van het product terwijl ik aan de andere kant mag kijken of de wens van de klant ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Een uitdagende en mooie functie waar ik veel plezier in heb.

Bas van Laarhoven
Software Tester
PinkRoccade Samenlevingszaken

Deel via: