Direct naar de content
icon search white
20 september 2022 - Nieuws

In de regie-applicatie werk je binnenkort uitgebreider met Inburgering

Je legt nu nog veel gegevens over inburgering vast in de CiVision Samenlevingszaken. Natuurlijk heb je daar de juiste gegevens van de inburgeraar beschikbaar. Bijvoorbeeld om aanleveringen aan het CBS te doen en om aanbieders van inburgeringsactiviteiten te betalen.

De administratie rond inburgering doe je al in CiVision Samenlevingszaken

We willen je de toegevoegde waarde van actuele en juiste informatie ook bieden binnen de regie-applicatie en het burgerportaal. We vertelden eerder dat we met deze ontwikkelingen bezig zijn. We leggen je graag de aanpassingen uit zodat je straks vanuit iSamenleving altijd adequaat regie kunt voeren over inburgeraars.

De verbeteringen in de regieapplicatie geven je een ‘single point of truth’

Gegevens over het inburgeringsdossier leg je straks vast in de Wet Inburgering app in iSamenleving. Bij het opslaan van de gegevens worden deze direct doorgezet naar CiVision Samenlevingszaken. Je maakt dan geen gebruik meer van de functie Verzoek Voorziening. Wel van de techniek, maar niet de functionaliteit zoals je dit nu kent. De gegevens bewerk je dan alleen in iSamenleving. Zo weet je zeker dat er geen verschillen zitten in de data die de administratie gebruikt bij de administratieve verwerking. De gegevens zijn altijd up-to-date. Want er treedt geen vertraging op bij het opslaan en doorzetten van informatie. Alle relevante gegevens binnen een inburgeringsprofiel zijn zowel in iSamenleving als in CiVision Samenlevingszaken beschikbaar.

Met een inburgerings-dashboard heb je snel een overzicht van je dossiers

Binnen het uitvoeren van de Wet inburgering is het nodig om de juiste gegevens vast te leggen. Maar wat je met deze gegevens doet is eveneens belangrijk. Of misschien nog wel belangrijker. Door de gegevens op een overzichtelijke manier te tonen, zie je waar welke actie nodig is en heb je altijd grip. Daarom bieden we je straks een overzichtspagina in de Wet Inburgering app met de belangrijkste informatie van jouw inburgeraar. Deze gegevens willen we later ook weergeven op het dashboard, maar dan heeft dit betrekking op je hele werkvoorraad. Vanuit hier krijg je meer overzicht in de voortgang van al jouw inburgeraars. 

Verdere verbeteringen voeren we door samen met gebruikers

We maken de juiste keuzes graag samen. We zijn daarom met klanten in gesprek. In deze gesprekken leggen we onze ideeën uit en vragen gebruikers om feedback. We praten ook met experts binnen het domein Inburgering, ook zij leveren waardevolle input. Al deze input en feedback verwerken we in de uiteindelijke plannen. Binnenkort ontvang je van ons een planning met meer detail. Zodat voor jou inzichtelijk op welk moment je kunt gaan werken volgens deze nieuwe principes.  

Laat het weten als je ook betrokken wilt zijn

Misschien heb je ook een mening of idee over hoe je met inburgering wilt werken. Ben je nog niet benaderd? Neem dan gerust contact op met Lotte Spekking (productowner iSamenleving) via lotte.spekking@pinkroccade.nl of 06-14738412 of met Robin Hutten (productowner CiVision Samenlevingszaken) via robin.hutten@pinkroccade.nl of 06-46091117

Deel via: