Direct naar de content
icon search white
15 december 2016 - Nieuws

iKwijtschelding ‒ efficiënt verzoeken afhandelen zonder proceskennis

PinkRoccade Local Government brengt een nieuwe applicatie op de markt: iKwijtschelding. Hiermee kunnen gemeenten kwijtscheldingsaanvragen afhandelen volgens kwijtschelding 2.0-methode, omdat de applicatie integreert met de systemen van Het Inlichtingenbureau.

Met iKwijtschelding kunnen gemeentemedewerkers kwijtscheldingsverzoeken eenvoudig, efficiënt en nauwkeurig afhandelen. De informatie-uitwisseling met Het Inlichtingenbureau is geautomatiseerd, doordat iKwijtschelding gekoppeld is aan de systemen van het Inlichtingenbureau. Dat zorgt voor aanzienlijke tijdswinst. Zo hoeven gemeentemedewerkers niet langer zelf bestanden met BSN-nummers op te stellen en verschillende rapportages uit te pluizen, want alle rapportages van het Inlichtingenbureau zijn beschikbaar binnen de applicatie.

Uitgestippelde workflow
Bovendien hoeven gemeentemedewerkers zich niet meer alle details van het kwijtscheldingsproces eigen te maken om aanvragen nauwkeurig en foutloos af te kunnen handelen. iKwijtschelding neemt ze aan de hand door het proces, volgens een vast stappenplan. Met nauwkeurigere evaluaties en gestandaardiseerde output als resultaat – en dat is weer handig voor vervolgprocessen. Daarnaast werkt de applicatie uiterst intuïtief. iKwijtschelding is immers ontwikkeld in samenspraak met verschillende gemeenten door middel van co-creatie.
 
Aanslagen combineren
De applicatie biedt de mogelijkheid om belastingaanslagen van meer personen op één adres én aanslagen van verschillende jaren in één verzoek te combineren. Ook dat leidt tot meer efficiency. Maar ook tot een transparantere communicatie richting de burger. Voortaan krijgt een huishouden voor verschillende jaren maar één aanslag op de deurmat. Dat is wel zo duidelijk.

Deel via: