Direct naar de content
icon search white
17 december 2019 - Nieuws

Gemeente Edam-Volendam live met StUF-BG 3.10

De applicatie CiVision Samenlevingszaken binnen het sociaal domein maakte nog gebruik van de StUF-BG 2.04 koppeling. De huidige standaard op basis van StUF-BG 2.04 is in de applicatie nu vervangen door StUF-BG 3.10. Beide standaarden bestaan nu nog wel naast elkaar. Maar er komt een moment dat StUF-BG 2.04 niet meer wordt ondersteund. Stap daarom op tijd over naar het nieuwste formaat. Gemeente Edam-Volendam ging als 1 van de eerste gemeenten live met StUF-BG 3.10! Wij vroegen gemeente Edam-Volendam naar hun ervaringen.

Niet twijfelen maar doen

Gemeente Edam-Volendam twijfelde niet en gingen als 1 van de eerste gemeenten aan de slag met StUF-BG 3.10. Nina Jonk, functioneel beheerder bij Edam-Volendam, hoopt hiermee op een vooruitgang ten opzichte van StUF-BG 2.04. “Bij de StUF-BG 2.04 was er veel sprake van vervuiling met betrekking tot personen die niet in ons systeem horen. Verder scheelt het tijd omdat de mutaties bij StUF-BG 3.10 automatisch gedraaid worden.” Naast de tijdbesparing zijn er nog meerdere voordelen om over te stappen naar StUF-BG 3.10.

Maak een kwaliteitsslag

Er zijn verschillende redenen om aan de slag te gaan met StUF-BG 3.10. Gemeente Edam-Volendam geeft aan dat de kwaliteitsslag in CiVision Samenlevingszaken de belangrijkste reden was. Jouw gemeente kan namelijk een vervuild systeem hebben gekregen over de jaren heen. Bij gemeente Edam-Volendam was dit ook zo:

“Er zaten rond de 22.000 personen in ons systeem waarvan wij niet wisten hoe die er ooit in waren gekomen. Het systeem was daardoor langer bezig met het verwerken van bestanden en het feit dat er personen in het systeem staan die er eigenlijk niet in horen is niet acceptabel. Vooral nu wij zoveel te maken hebben met de AVG.”

Goed voorbereid aan de slag

Wij helpen jouw gemeente graag goed op weg. We implementeren uiteraard de koppeling. En we bieden ook een opleiding applicatiebeheer StUF-BG 3.10 aan. Gemeente Edam-Volendam was zeer tevreden over de opleiding.“De opleiding applicatiebeheer was voor mij een goede keus aangezien ik in het algemeen nog weinig werk met het functioneel beheer waardoor ik nog niet alles onder de knie heb.” Je leert hoe je de koppeling zelfstandig beheert. En ook hoe je problemen efficiënt analyseert. Binnen de opleiding oefen je met praktijkopdrachten en sluit je af met een praktijktoets. Je krijgt zelfs een certificaat!

Jij vraagt, wij draaien

Een goede samenwerking is heel belangrijk. Daarom vroegen wij gemeente Edam-Volendam hoe zij het implementatietraject hebben ervaren. “Voor, tijdens en na de implementaties is het altijd mogelijk om vragen te stellen. De consultants zijn altijd behulpzaam en als zij er zelf niet uit komen dan worden de vragen altijd later beantwoord.”

Wanneer gaat jouw gemeente over naar StUF-BG 3.10?

Wees er op tijd bij en stap over naar het nieuwste format van StUF-BG. Neem contact op met jouw accountmanager voor meer informatie.

Deel via: