Direct naar de content
icon search white
11 mei 2020 - Nieuws

Gemeente Bronckhorst live met iParticipatie!

Afgelopen week ging iParticipatie remote live. Deze keer bij gemeente Bronckhorst. We stelden Tom Geerdink, projectleider en applicatiebeheerder, een aantal vragen. Tom begeleidt verschillende projecten in het kader van de digitalisering binnen het sociaal domein. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met het aansluiten op het zaakgericht werken. 

Hoe gaat het bij jullie met het thuiswerken en alle andere aanpassingen?

"Zoals bij iedereen het geval is, was het in het begin met thuiswerken vooral wennen. Uiteraard mis je de onderlinge interactie en het even snel overleggen, maar over het algemeen kunnen we tevreden zijn over hoe het nu gaat!"

Wat was het grootste probleem waar jullie tegenaan liepen bij de gemeente Bronckhorst, dat iParticipatie nu wegneemt?

"Het grootste probleem was dat alle aanvragen op papier zijn. Dit gaat nu allemaal veranderen! We hoeven nu niet fysiek op kantoor te zijn om een aanvraag te beoordelen. We gaan een prettige combinatie maken tussen contact met de client en het digitale platform iParticipatie."

We gingen remote live door de coronacrisis. Wat is jouw ervaring?

"Ik vind het zelf een prettige manier om alsnog live te gaan. Juist nu merk je dat het aanvragen van de uitkeringen digitaal een enorme oplossing is. Ook de cursus die wij digitaal van Nick van der Heijden kregen vond iedereen prettig en duidelijk. Nu even afwachten wat daar in de praktijk van is blijft hangen!"

Welke acties en processen hoop je met iParticipatie niet meer uit te voeren?

"Ik hoop dat alles automatisch in CiVision Samenlevingszaken komt. Dat we alle benodigde velden en tabellen worden ingevuld. Dat er ook een vooraf ingevulde rapportage klaarstaat. En dat er ook zoveel mogelijk vooraf is ingevuld voor de regelingen van de Uitkeringsadministratie."

Wat is in jouw ogen een mooie doorontwikkeling voor iParticipatie?

"Ik hoop op een snelle integratie van de huidige PIP. Wij willen graag de andere regelingen in het kader van de Participatiewet hierin integreren. Dit geldt ook voor bepaalde processen voor de Wmo en Jeugdwet. Dat zou mooi zijn!"

Over ontwikkeling gesproken, ben je betrokken bij ons initiatief voor het Burgerportaal? Welke voordelen zie je?

"Wij zijn hier bij betrokken! Het grote voordeel dat ik zie is dat wij meerdere producten kunnen aanbieden aan onze burgers. Zo hebben zij voor meerdere producten maar 1 DigiD aansluiting nodig."

Wil jij meer weten over remote livegaan? Of heb je interesse in iParticipatie of het Burgerportaal? Laat het ons weten!

 

Deel via:

‘Vandaag samenwerken aan een toekomstbestendige informatiehuishouding’

John Rooijakkers, Enterprise Architect
PinkRoccade_John_Rooijakkers_AS.png