Direct naar de content
icon search white
1 april 2021 - Nieuws

Gemeente Aalten kiest voor iObjecten

Al meer dan 30 jaar kiest gemeente Aalten voor PinkRoccade. Een (h)echt partnership is het juiste woord om de samenwerking te beschrijven. Inmiddels maakt gemeente Aalten ook gebruik van iObjecten. In dit interview met Emile Wennink, Teamcoördinator Informatiebeheer bij gemeente Aalten, lees je hoe deze keuze tot stand kwam en welke voordelen ze ervaren.

Hoe ervaren jullie de samenwerking met PinkRoccade?

“De samenwerking met PinkRoccade is al jaren heel prettig. We maken gebruik van het klantportaal van PinkRoccade. Dit zorgt voor een snelle afhandeling op de helpdesk. Wat ook prettig is: PinkRoccade informeert ons goed over nieuwe ontwikkelingen. Samen sparren geeft ons het vertrouwen ook echt iets bij te dragen aan deze ontwikkelingen.”

Waarom kozen jullie voor iObjecten?

“Eerst een stukje achtergrond. Vóór iObjecten had PinkRoccade CiVision Gebouwen & Adressen (CGA) als BAG-applicatie. Wij waren als gemeente één van de eersten die met CGA werkten. CGA draaide op het SAP-platform en we zagen dat andere leveranciers verder waren met het grafische gedeelte. Dat is ook één van de redenen geweest waarom we destijds voor een andere leverancier kozen. Nu zijn de rollen omgedraaid.

 

Emile Wennink, gemeente Aalten

‘PinkRoccade heeft enorm geïnvesteerd in het gebruiksgemak, grafische aspect en opvoeren van data. Daarmee hebben ze een flinke voorsprong op andere leveranciers. Zeker met de opkomst van de Samenhangende Objectenregistratie.’

 

Wij zien dat de ontwikkelingen van iObjecten harder gaan dan bij onze huidige leverancier. Denk aan Common Ground, Pink Private Cloud en integratie BAG, BGT en WOZ. Daarnaast sluit iObjecten aan bij onze pakketten van de WOZ en ons gegevensdistributiesysteem. Ook is er een nauwe samenwerking met NedGraphics.”

Wat vind je van de integratie BAG, WOZ, BRK, BGT, BRT – oftewel de Samenhangende Objectenregistratie (SOR)?

“Al komt er geen SOR, dan nog willen wij de integratie. SOR is de wetgeving die het verplicht maakt, maar de objectenregistratie zorgt voor efficiëntie in de processen. Daarnaast vinden wij het een must dat een objectenregistratie ook geografisch benaderbaar is. Het gaat om die efficiëntie van de processen.”

Wat zijn voor jou de drie belangrijkste voordelen van iObjecten?

“Allereerst zit iObjecten in een zeer modern jasje in de cloud-omgeving. Je hebt niet meer te maken met technisch beheer, dat doet PinkRoccade. Daarnaast is het in iObjecten mogelijk objecten naast administratief ook grafisch te benaderen, op een gebruiksvriendelijke manier. En tot slot de flexibiliteit van iObjecten; koppelingen met Belastingen, Kadaster, huidige distributiesysteem en NedGraphics.”

 

Overweeg je net als Gemeente Aalten de overstap naar iObjecten? 

Of wil je een demonstratie aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Jef de Klerk via 06 1395 0654. Of stuur een e-mail naar jef.deklerk@pinkroccade.nl.

Deel via:

‘Door samen te werken zorgen we ervoor dat de dienstverlening naar de burger beter en gemakkelijker gaat.’

Jef de Klerk, Klantmanager Objecten
Jef_de_Klerk.png