Direct naar de content
icon search white
25 juli 2017 - Nieuws

Dienstverlening "Van BOCO-norm naar NEN-norm"

We brengen je graag op de hoogte van de status van "BOCO-norm naar NEN-norm" en de dienstverlening die we daarvoor hebben ontwikkeld.

Overgang naar NEN-norm voor 1 oktober

Je hebt nog tot 1 oktober voor de overgang van BOCO- naar NEN-norm. De deadline hiervoor was in eerste instantie 1 april 2017. Gezien de complexiteit in de keten werd dit eerder al verlengd naar 1 juli 2017. En inmiddels valt op de website van RvIG te lezen: “Op 1 oktober 2017 moeten alle straatnamen van actuele adressen die langer zijn dan 24 tekens ingekort zijn conform de NEN-norm.” 

Ondersteuning bij overgang

We hebben een dienst ontwikkeld voor de gebruikers van CGA (PinkRoccade) en Neuron BAG (Vicrea). Gebruikers van andere BAG-applicaties vragen we contact met ons op te nemen. 

Neuron BAG-gebruikers

De werkzaamheden die behoren bij de overgang van BOCO- naar NEN-norm verwachten we voor gebruikers van Neuron BAG (Vicrea), op basis van de pilot bij gemeente Bernheze*, in een halve dag te kunnen uitvoeren. Als dat niet haalbaar blijkt, nemen we tijdig contact op om het vervolg op basis van nacalculatie af te ronden.

Weet dat deze werkzaamheden pas uitgevoerd kunnen worden na een update van Neuron BAG. Bij vragen hierover kun je contact opnemen met Sean Veraart, implementatie consultant bij Vicrea; s.veraart@vicrea.nl, 06 2973 3492.

*) De gemeente Bernheze heeft als pilot gefungeerd voor de overgang van BOCO- naar NEN-norm in de BAG applicatie van Vicrea. Deze pilot is geslaagd: we hebben de berichtgeving rondom openbare ruimte, adres- en verblijfsobject op de juiste manier verwerkt vanuit Neuron BAG in Makelaarsuite en deze geleverd aan de afnemers van adresgegevens in de gemeente Bernheze. En vervolgens is de overgang van BOCO- naar NEN-norm ook in Cipers uitgevoerd.

BAG applicatie van derden

Wanneer jouw gemeente werkt met de BAG applicatie van een derde leverancier, niet zijnde Vicrea, wordt de situatie individueel bekeken en besproken met je leverancier. Hierna kunnen we ook ondersteuning bieden. Neem hiervoor zelf in eerste instantie contact op met je BAG-leverancier.

Heb je vragen?

Dan kan je ons bellen of mailen! Je bereikt ons via koc.helpdesk@pinkroccade.nl of 088-110 1555.

Deel via: