Direct naar de content
icon search white
14 december 2017 - Nieuws

De laatste loodjes...

Aan het einde van het jaar is het lastig om niet in clichés te vervallen. Over wat we allemaal bereikt hebben het afgelopen jaar. Of wat er op het programma staat voor volgend jaar. De jaarwisseling ervaren we nou eenmaal als een echte ‘verandering’.

Voor verandering moet je wel iets doen!

Met alleen goede voornemens kom je er niet. Je moet vooral zelf aan de slag! Voor PinkRoccade Samenlevingszaken betekent dat in productie met iParticipatie bij onze koplopers. Een start maken met de nieuwe manier van werken in het sociaal domein. De echte verandering komt daarom voor ons niet met de jaarwisseling. Maar vlak daarna. Als iedereen het jaarwerk afrondt, gaan wij samen met onze koplopers over tot actie. De burgers in het sociaal domein digitaal bedienen, dat is ons goede voornemen voor 2018.

We werken nu aan de laatste loodjes.

De afgelopen maanden schreef ik al een paar keer over de voortgang. Je zag misschien zelf de stappen tijdens 1 van onze roadshows. We zijn er nog niet helemaal. De koplopers gaven de laatste input in de co-creatiesessie in december. De gebruikers gaan volop testen. Op die manier werken we alle details uit. Zodat we begin volgend jaar live gaan!

De livegang van iParticipatie is ook een nieuw begin.

Net als de jaarwisseling betekent de eerste livegang van iParticipatie een nieuw begin. Op het moment dat de burger digitaal aanvragen indient, leren wij van elke aanvraag. Zo maken we de dienstverlening aan de burger nog beter. Ook kunnen gemeenten en uitvoeringsorganisaties vanaf dat moment bij onze koplopers zien hoe iParticipatie werkt in de praktijk. Op die manier vertaal je meteen de voordelen naar je eigen organisatie.

Naast de feestdagen gaan wij dus een hele spannende tijd tegemoet. We houden je graag op de hoogte. Maar als je tussendoor vragen hebt, neem dan vooral contact met me op!

- Erleyne Brookman,
Managing Director Samenlevingszaken

Deel via:

‘Samen met gemeenten wil ik het Sociaal Domein van de toekomst vormgeven.’

Erleyne Brookman, Managing Director Samenlevingszaken
Pink_Roccade_Erleyne_Brookman_7720_AS verkleind.png