Direct naar de content
icon search white
26 januari 2018 - Nieuws

AVG-sessie bij Samenlevingszaken

Deze week organiseerden we een kennissessie over de AVG. Samen met gemeente Brummen, Huizen, Lingewaard, Heusden en Hellevoetsluis keken we naar de nieuwe wet AVG. Voorkennis was een vereiste zodat we een focus legden op de inhoud en oplossingen voor onze systemen. Er zijn een aantal belangrijke terugkerende thema’s waar we ons op richten: autorisatie by design, zorgvuldig registreren en bewerken van gegevens en gewenste aanvullingen binnen de applicaties.

Autorisatie by design

Onze klanten vinden het belangrijk dat er naar de inrichting van de applicaties gekeken wordt met het oog op de AVG. Daarom gaan we samen kijken naar verschillende rollen en autorisaties die gebruikers hebben. De wens dat wij assisteren bij het implementeren van nieuwe beveiligingen en autorisaties brengen wij uiteraard graag in vervulling!

Zorgvuldig registreren en bewerken van gegevens

Volgens de AVG heb je als burger recht op inzage. Dit betekent dat een burger op elk gewenst moment mag vragen wat er voor informatie over hem is vastgelegd. En dit moeten wij dan laten zien. Daarnaast heeft hij ook het recht om vergeten te worden. Ook dit zijn we in principe verplicht. Een interessante vraag die wij verder gaan uitzoeken kwam naar boven: Hoe staat dit vereiste ten opzichte van de verantwoordelijkheidsplicht die gemeenten hebben. 

Gewenste aanvullingen binnen de applicatie

Om te voldoen aan bovengenoemde thema’s kunnen we functionaliteiten aanpassen in onze applicaties. Omdat we het belangrijk vinden dat onze klanten straks voldoen aan de AVG gaan we hier alles aan doen! We gaan samen verder kijken hoe wij hierin kunnen helpen.
Verder gaven onze deelnemers aan dat het heel leuk zou zijn als we best pratices gaan delen. Dus die gaan we zoeken, maken en ontwikkelen en ons best voor doen! Hopelijk snel meer!
Deel via: