Direct naar de content
icon search white
8 februari 2018 - Nieuws

AVG Best Practice: ondertekenen documenten

Nog een krappe 3 maanden en dan is het alweer mei! Grote kans dat 25 mei met een aantekening in jouw agenda staat of in die van je collega’s.

Documentatie bij AVG

Zoals jullie weten is de AVG vanaf 25 mei 2018 van kracht. Een wet die onze burgers nog meer privacyrechten geeft waarbij documentatie van gegevensstromen ook een belangrijk aandachtspunt is. Om te laten zien wat je kan doen gaan we de komende tijd een aantal best practices met je delen over de AVG.

Het goede voorbeeld

De eerste gaat over het ondertekenen van documenten. Zoals we eerder aangaven is de AVG onder andere gericht op het beschrijven van datastromen en inzage van gegevens. Het is belangrijk dat jouw gemeente hierover haar burger informeert. Hieronder een voorbeeld van een best practice voor het ondertekenen van documenten: 

"Als u dit plan ondertekent, gaat u akkoord met de verwerking van de informatie in dit plan. De noodzakelijke informatie is alleen bestemd om de gestelde doelen uit dit plan te bereiken. Deze informatie deelt gemeente X alleen met de betrokken organisaties die in dit plan zijn genoemd. De dienstverlening is gericht op de informatie die u heeft gegeven. Als er noodzaak is om af te wijken van het verwerken, delen of opvragen van informatie neemt gemeente X contact met u op. U kan uw plan op verzoek altijd inzien."

Benieuwd naar meer voorbeelden? Blijf ons volgen via de nieuwsbrief!

Deel via: