Direct naar de content
icon search white
11 december 2017 - Blogs

Zaakgericht werken gaat verder dan een zaaksysteem

In mijn vorige blog ben ik op ingegaan hoe wij iCommunity en de samenwerking met kwartiermakers hebben geïntroduceerd. Dit zijn belangrijke aspecten voor klanttevredenheid. Deze keer wil ik stilstaan bij het behalen van doelstellingen.

Resultaatgerichte doelstellingen

Vanuit PinkRoccade zijn we druk bezig met het opstellen van de doelstellingen voor 2018. De doelstellingen van de directeur, worden doorvertaald naar de doelstellingen voor de manager. De doelstellingen van de manager worden doorvertaald naar doelstellingen voor de medewerker. Deze methode noemen wij cascaderen. Uitgangspunt is dat iedereen binnen de afdeling aan hetzelfde doel werkt. En misschien nog wel belangrijker, de doelstelling moet meetbaar zijn. 

Als ik kijk naar de markt van zaakgericht werken is het doel van een aanbesteding vaak het implementeren van een zaaksysteem. Hiermee wordt een ‘technische’ doelstelling opgesteld, maar wordt het resultaat vergeten. Wat wil je echt bereiken? Denk bijvoorbeeld aan:

  • 60% van de aanvragen moeten digitaal worden aangevraagd.
  • De gemiddelde doorlooptijd van een proces moet met 20% gereduceerd worden.
  • 85% van alle documenten moeten binnen 2 jaar digitaal gearchiveerd worden.

Hulp bij jouw doelstellingen?

Wij als PinkRoccade gaan graag met jou de uitdaging aan om jouw doelstellingen te behalen. Hoe? Door onze jarenlange kennis met jullie te delen. Wij gaan je helpen met het inrichten van zaaktypen, met het maken van keuzes bij het specifiek inrichten van een zaaktype, hoe je burgers kan verleiden naar het digitale kanaal, en met meer doelstellingen vanuit jouw gemeente.

Speciaal hiervoor hebben wij een dienstverleningsplan voor 2018. Wij maken het dienstverleningsplan graag samen met jou op maat! Interesse?

Neem contact met mij op of lees hier meer over in de blog van Jaap van Dijk.

Deel via:

‘Producten ontwikkelen die het verschil maken, zowel voor de medewerker van de gemeente als voor de burger.’

Jouke Schrover, Managing Director Publiekszaken
PinkRoccade_Jouke_Schrover_AS - Copy.png