Direct naar de content
icon search white
20 juli 2017 - Blogs

We zijn van start!

Afgelopen 11 juli was de eerste bijeenkomst met de koplopers van iParticipatie. Een moment waar we met zijn allen lang naar hebben uitgekeken. Het afgelopen jaar hebben we samen het eerste idee voor iParticipatie uitgewerkt in een volledig concept. En dat wordt nu binnen enkele maanden een product waar burgers en medewerkers mee gaan werken.

Van denken naar bouwen

Digitale aanvragen kennen we al op heel veel terreinen. Bij webwinkels, bij de belastingdienst en natuurlijk via iBurgerzaken. Een stap naar een volgend ‘terrein’ lijkt daarom misschien klein. Maar elke aanvraag kent zijn eigenaardigheden. In een complex, door wet- en regelgeving gedreven proces als inkomensaanvragen is daarom veel expertise nodig. De afgelopen maanden vulden de koplopers onze expertise al aan in onze gesprekken over dit onderwerp. De komende tijd gaan we nog intensiever samenwerken. Op alle niveaus wordt geschakeld over de beste oplossing. Maar vooral de gebruikers hebben hierin een belangrijke rol. Zij voeren straks hun dagelijks werk uit met deze nieuwe software.

Bouwen, hoe gaat dat dan?

De ideeën werkten we samen gedeeltelijk uit. Nu is het de beurt aan de developers om er software van te maken. In het proces van idee naar product ligt daar een cruciale taak. Want kan elk idee wel technisch worden uitgewerkt? En is wat je bedenkt in de praktijk echt zo handig? Het bouwen is daarom geen eenzaam proces. De developers en de (eind)gebruikers stemmen de komende maanden zoveel mogelijk af. Alleen samen komen ze tot de best werkende oplossing, die ook nog eens technisch prima op orde is. Een intensief proces waarin 2 beroepsgroepen elkaars taal gaan leren kennen. Ik kijk uit naar die samenwerking. En ben natuurlijk benieuwd naar welke creatieve ideeën daaruit ontstaan.

We volgen ze op de voet!

Waarschijnlijk ben je zelf ook nieuwsgierig naar de resultaten van dat proces. Daarom volgen we deze samenwerking op de voet. Op verschillende manieren houden we je op de hoogte van de vooruitgang. Houd in ieder geval deze nieuwsbrief in de gaten! Zelf aan de knoppen zitten? Meld je dan aan als kwartiermaker!

Erleyne Brookman
Directeur Samenlevingszaken

Deel via:

‘Samen met gemeenten wil ik het Sociaal Domein van de toekomst vormgeven.’

Erleyne Brookman, Managing Director Samenlevingszaken
Pink_Roccade_Erleyne_Brookman_7720_AS verkleind.png