Direct naar de content
icon search white
12 juni 2018 - Blogs

Techniek is niet sexy, maar danst wel lekker

Tegelijk met de vorming van de unit Proces en Services is op de achtergrond een hoop gesleuteld aan de techniek, de motor achter de iZaaksuite cloud. Aandacht voor techniek is binnen een software bedrijf niet altijd vanzelf sprekend. Business verkoopt, Ontwikkeling maakt de oplossing en Consultancy rolt het uit bij de klant. Bij een software-cloud komt daar ineens een clubje bij: Operations.

Het doel van Operations

Operations heeft als belangrijkste doel dat alles stabiel blijft draaien. Dit doel zit in een nooit ophoudende dans met de doelen van Business (alles meteen en altijd beschikbaar), Ontwikkeling (nieuwe versies installeren) en Consultancy (nieuwe klanten en koppelingen aansluiten).
En in die dans voel ik mij als een vis in het water, ofwel als een bit in een byte.

Wie ben ik?

Ik ben Daniël Nagtzaam, technisch consultant. In 2007 ben ik als Midoffice/Zaak-consultant begonnen bij PinkRoccade en heb daar vele mooie projecten mogen doen, kris kras door Nederland. In 2012 ben ik betrokken geraakt bij de Hosting propositie van Cipers iSeries en in 2013 met die ervaring kunnen bijdragen aan de opbouw en het operationeel brengen van de iBurgerzaken cloud. Eind 2017 ben ik de uitdaging aangegaan om te gaan werken binnen een nieuwe unit, Proces en Services en daarmee kom ik terug op een vertrouwd nest van zaakgericht werken, maar dan vanuit het oogpunt van techniek.

De overstap naar Vancis

Die techniek beheren doe ik uiteraard niet alleen. Sinds april dit jaar ligt zowel de hardware, als het beheer van de software die erop draait, bij Vancis. Samen met het formaliseren van ‘Operations’ is er nu sprake van korte lijntjes bij incidenten (er zijn geen 2 externe partijen betrokkenen, maar er is nu 1 aanspreekpunt) en ook de monitoring is aangepast. En hoewel vooral in het begin van onze samenwerking de ‘stabiliteit’ soms een klap kreeg te verduren, zijn er grote, toekomst-vaste stappen gezet.

Samen met Vancis werken wij nu aan een verbetering van de infrastructuur, waardoor de hersteltijd bij volledige uitval op het niveau van techniek, teruggaat van een dag naar minder dan een half uur.

Deel via: