Direct naar de content
icon search white
28 juli 2022 - Blogs

Succes vieren we samen

Eerder dit jaar vertelde ik dat Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland de keuze hebben gemaakt om na de pilot ook de komende jaren gebruik te blijven maken van iOpenbaar. Dit is natuurlijk een moment waar we samen stil bij willen staan. Dat hebben we dan ook gedaan! Tijdens een leuke ochtend mét Brabantse worstenbroodjes is de pilot geëvalueerd en is de blik verschoven naar de toekomst van de Wet open overheid en iOpenbaar. De ochtend eindigde met een foto voor het gemeentehuis van de gemeente Weststellingwerf.

Blije gebruikers

Bij de OWO-gemeenten is het aantal iOpenbaar gebruikers de laatste maanden explosief toegenomen, zonder dat hier actief campagne voor is gevoerd. Mond-tot-mond door het eenvoudige gebruik van iOpenbaar was alles wat nodig is. Ook het feit dat iOpenbaar een onbeperkt aantal gebruikers kent draagt bij aan deze groei.

iOpenbaar.jpg
v.l.n.r. Sydneij van den Berg, Richard Meijer en Ralf Martens

Proeftuinen

Groei zien we ook in de iOpenbaar Proeftuinen. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor om iOpenbaar samen te ontdekken en onze samenwerking te verkennen. Deze gemeenten hebben bewust de keuze gemaakt om direct invloed te hebben op nieuwe versies van iOpenbaar. Ook gaan zij samen met ons (en de OWO-gemeenten) nadenken over uitbreiding van functionaliteit zodat we de juiste dingen blijven doen op het juiste moment. Daarnaast wisselen we onderling kennis uit zodat we op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de Woo. Samen weten we meer!

Focus op gemeentelijke processen

We ervaren dat gemeenten op zoek zijn naar een anonimisering oplossing met focus op gemeentelijke processen. Alleen het ‘digitaal lakken’ van een document is niet voldoende. Visie op koppelingen met andere applicaties is van groot belang. Maar ook functionaliteit waarmee je grondslagen aan kan brengen is essentieel om anonimiseren volledig digitaal te maken. Nadenken over deze thema’s doen we het liefste met nog meer gemeenten. We zijn dan ook op zoek naar meer gemeenten die voor een korte periode (tot ongeveer een half jaar) gebruik willen maken van iOpenbaar. In een volgend artikel hoor je meer over welke gemeenten zich ook iOpenbaar Koploper mogen noemen.

Save the dates

Voor onze Koploper gemeenten (alle gemeenten die dit jaar een Proeftuin willen starten) staan een aantal mooie sessies op de agenda:

  • 1e proeftuinbijeenkomst tussen kwartiermakers en PinkRoccade Local Government: 15 september 2022
  • Woo congressen: najaar 2022 en voorjaar 2023

Neem gerust contact op

Ben je nieuwsgierig naar een Proeftuin? Neem contact op met Ralf via 06-46093273 of Ralf.Martens@PinkRoccade.nl

Deel via:

‘Een extra stap zetten, meedenken en adviseren over verbeteringen waar jouw burger nog beter mee wordt geholpen’

Ralf Martens, Team lead Services
pinkroccade_Ralf_Martens_163_AS (1).png (1)