Direct naar de content
icon search white
16 maart 2020 - Blogs

Nieuwe functionaliteiten in iSamenleving

Je vindt weer 2 nieuwe functionaliteiten in iSamenleving. Daar vertel ik jullie graag over in deze blog. Daarnaast ook een nieuw gezicht! Voor al je vragen over iSamenleving, kun je dit jaar bij mij terecht. De nieuwe functionaliteiten die ik bespreek zijn de agenda app en de checklijst functionaliteit. Ook lees je kort over het redesign en geef ik een kleine update over de Wet inburgering.

Gemakkelijk afspraken vastleggen

Met de agenda app leg je je afspraken vast binnen iSamenleving. Denk bijvoorbeeld aan een werkverdeling overleg of een huisbezoek. Deze afspraken relateer je direct aan een casus of een signaal. Zo is het tijdens de afspraak gelijk duidelijk waar de vergadering over gaat. De app beschikt ook over notificaties. Je krijgt een notificatie als er iets wijzigt in de vergadering. Of wanneer je wordt toegevoegd aan een vergadering. Wil je graag een koppeling met Outlook? Dat kan! Dan synchroniseren we de afspraken die in iSamenleving staan met de agenda app. Laat het me weten als je interesse hebt om dit samen met ons te ontwikkelen.

De 2e nieuwe functionaliteit is de checklijst

Deze functie kreeg een plek binnen de takenlijst app. Met de checklijst functionaliteit geef je structuur binnen een casus. In beheer richt je een checklijst in met verschillende activiteiten. Als je de activiteiten afvinkt, komt er een datum te staan. Zo bereken je in een toekomstige versie van de checklijst een doorlooptijd.

Verbetering van de functionele flow

Dit jaar maken wij stappen met het redesign van iSamenleving. Dit doen we op basis van de voorbeelden die jullie vorig jaar bekeken. Naast het aanpassen van het uiterlijk pakken we ook de functionele flow aan. Met functionele flow bedoel ik: Hoe loopt de gebruiker door de applicatie? Deze maken we graag gebruiksvriendelijker. Heb je hier ideeën over of wil je met mij meedenken? Laat het mij weten!

Invloed van Wet inburgering op onze software

Op dit moment verdiepen we ons in de effecten van deze wetgeving. We zijn als team druk bezig met het uitdenken van de uitvoering van de wetgeving binnen iSamenleving. Maar ook binnen CiVision Samenlevingszaken. De komende tijd verzamel ik alle informatie hierover. Diverse ideeën werk ik ook al uit. Deze toets ik de komende tijd graag bij jou. Dus houd onze nieuwsbrief in de gaten!

Deel via:

‘De juiste dienstverlening voor jouw burgers is belangrijker dan ooit. Ik daag je uit samen de beste oplossing te vinden.’

Ingmar Uijl, Productmanager Sociaal domein
Ingmar Uijl - PinkRoccade Samenlevingszaken