Direct naar de content
icon search white
15 mei 2018 - Blogs

Lef & Vertrouwen volgens...

Deze maand vind je ons op het Divosa Voorjaarscongres! We laten je graag zien hoe ver we zijn met iParticipatie. Natuurlijk krijg je een voorproefje van de functionaliteit. En je kan meedoen met een echte Virtual Reality Experience over de sociale dienst van de toekomst. Erleyne Brookman, directeur Samenlevingszaken, nodigt je uit om over lef en vertrouwen te vertellen. 

Wat zegt Divosa?

Het thema van het Divosa congres is dit jaar ‘Lef en Vertrouwen’. Of zoals Divosa het zelf uitlegt:

‘Het zijn spannende tijden. Een relatief vers kabinet en binnenkort een nieuwe gemeenteraad. Intussen is de transformatie in volle gang, één van de grootste maatschappelijke veranderingen ooit. De grote vraag is natuurlijk: gaat het ons lukken? Gaat het ons lukken om te veranderen van systemen centraal naar mensen centraal? Van regels naar vertrouwen?’

De vragen die tijdens het congres aan de orde komen, sluiten naadloos aan op de vragen die ik krijg over iParticipatie. De introductie van selfservice in het sociaal domein, gaat dat ons lukken? Kan jouw organisatie daarmee de mens centraal stellen in plaats van het systeem? En wat betekent selfservice in de praktijk? Moet je straks regels gaan loslaten en meer vertrouwen op de zelfwerkzaamheid van jouw burgers?

Durf jij het gesprek aan?

Tijdens het congres ga ik, samen met mijn collega’s, graag de discussie aan. Voor de introductie van selfservice heb je lef nodig. En daarnaast vertrouwen! In de zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid van je burgers. En ook in het verandervermogen van jouw organisatie. Misschien heb je nog tips voor je collega-gemeenten of sociale diensten. Ik ben benieuwd welke gedachten je hierover hebt.

Niet aanwezig op het Divosa Voorjaarscongres? Ik bespreek deze vragen ook graag bij een goede kop koffie! Neem contact met me op om een afspraak in te plannen. 

 

Deel via:

‘Samen met gemeenten wil ik het Sociaal Domein van de toekomst vormgeven.’

Erleyne Brookman, Managing Director Samenlevingszaken
Pink_Roccade_Erleyne_Brookman_7720_AS verkleind.png