Direct naar de content
icon search white
21 maart 2022 - Blogs

Je werkt vanuit je regiesysteem samen met je inwoner

Je inwoner gaf een reactie op je brief, zegt de melding op je scherm. Je klikt op de melding en leest de vraag. Je past de brief iets aan en stuurt de brief opnieuw. Binnen een half uur zie je weer een melding. Het digitale akkoord op de brief is binnen. Zo makkelijk gaat dat voortaan dankzij de koppeling van applicaties. 

Het regiesysteem werkt samen met het burgerportaal
We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de koppeling met iParticipatie. We kunnen met trots mededelen dat iSamenleving en iParticipatie nu ‘met elkaar praten’. Ik vertel je in dit blog meer over de voordelen van deze koppeling.

Vanuit je regiesysteem betrek je je inwoner
iSamenleving is het regiesysteem voor het sociaal domein. Met iSamenleving heb je altijd een actueel en volledig beeld van de klantsituatie. Je werkt vanuit het principe 1 gezin, 1 plan, 1 regisseur. Op deze manier bespaar je tijd en onderneem je direct de juiste acties. Door deze integratie is het vanaf nu ook mogelijk om de inwoner actief te betrekken in zijn of haar plan. 
 

Je deelt nu eenvoudig een casus en onderdelen hieruit met je inwoner 
Je hebt de mogelijkheid om de volgende onderdelen digitaal met je inwoners te delen: 

  • Casus
  • Signaal
  • Verslagen
  • Documenten
  • Acties
  • Zelfredzaamheidsmatrix
  • Vragenlijsten

Je bepaalt als consulent uiteraard zelf wat je wel en niet publiceert richting de inwoner. Wanneer je iets gedeeld hebt, heeft de inwoner op elk gewenst moment toegang tot zijn of haar casus. En dit op één plek! 

Door deze integratie communiceer je digitaal en via één kanaal met je inwoners 
Je kan bijvoorbeeld beschikkingen en rapportages nu digitaal met de inwoners delen. Hierbij kun je een document ook ter ondertekening beschikbaar stellen. Hoe fijn! Naast het feit dat je dit met één druk op de knop regelt, hoef je geen brieven meer apart te versturen. Je digitaliseert de communicatie met je inwoners dus volledig.  

Reacties van inwoners ontvang je meteen in iSamenleving 
Wanneer een inwoner op een gepubliceerd onderdeel reageert, krijg je hiervan als consulent een notificatie. Je ziet bijvoorbeeld of een document ondertekend is, of juist niet en om welke reden. Inwoners schrijven zo actief mee aan hun eigen plan en als consulent ben je direct op de hoogte. 

Ben je benieuwd geworden naar deze koppeling? 
Dat kan ik me helemaal voorstellen. Op dinsdag 7 april geven mijn collega Nick van der Heijden en ik een live demonstratie van deze koppeling. We laten je dan vanuit een casus zien hoe iSamenleving en iParticipatie naadloos samenwerken. Je bent hierbij van harte welkom.

Heb je vragen over iSamenleving of specifiek deze integratie? Dan mag je me natuurlijk altijd mailen op lotte.spekking@pinkroccade.nl of bellen op 06 1473 8412. 

Hopelijk zie ik je bij de live demonstratie op 7 april! 

Met vriendelijke groet, 

Lotte Spekking 

Productowner iSamenleving 

Deel via: