Direct naar de content
icon search white
19 augustus 2019 - Blogs

iPgb 2.0, iEb 1.0 & GGk webservices

Vanaf 1 januari 2020 verandert er veel voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Jeugdwet. Heb jij alles al geregeld? Wij helpen je graag! Lees hieronder waar je allemaal op moet letten. 

De eigenbijdrageregeling voor Wmo voorzieningen gaat veranderen. Daarnaast verandert ook de berichtenstandaard voor het uitwisselen van gegevens met het Centraal Administratie Kantoor (CAK). De module iEb ondersteunt jouw gemeente bij deze gewijzigde regelingen en de nieuwe berichtenstandaard.

Daarnaast liet de Minister van VWS een geheel nieuw systeem ontwikkelen voor de persoonsgebonden budgetten (Pgb’s). Daarmee verandert de werkwijze rondom de Pgb’s. Ook de informatie die jouw gemeente uitwisselt met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) verandert. De module iPgb ondersteunt jouw gemeente bij deze veranderingen.

Maakt jouw gemeente nog gebruik van het GGk-portaal voor het handmatig up- en downloaden van bestanden? Dat is niet meer nodig als je de module GGk webservices gebruikt. Alle inkomende en uitgaande berichten worden automatisch ontvangen en verzonden naar het GGk (Gemeentelijk Gegevensknooppunt). Dit scheelt veel handmatig werk.

Meld je aan voor de kennissessie

Tijdens deze sessie geven we je inzicht in de gevolgen van de veranderingen binnen eigen bijdrage, iPgb en standaard administratieprotocollen. Ben jij benieuwd? Meld je dan hier aan. Of denk je dat je collega er wat aan heeft? Stuur het door! 

Deel via: