Direct naar de content
icon search white
7 september 2023 - Blogs

iParticipatie Versie 3.0 is live!

Na flink wat bloed, zweet en tranen zijn alle klanten over naar de nieuwe versie van iParticipatie. Omdat dit een major release is, is dit traject vorig jaar in april gestart. Op 1 augustus gingen alle klanten live met de nieuwe versie. Dit betekent dat alle klanten in productie gebruik maken van de gemoderniseerde versie van iParticipatie. 

 

Door de modernisering van iParticipatie, kunnen we sneller door ontwikkelen 

Dit zorgt ervoor dat we sneller functionaliteiten opleveren en makkelijker inschatten wat de impact is op een verandering voor de applicatie. Doordat er nu meer kennis is van de achterkant van iParticipatie kunnen we nu makkelijker functionaliteiten opleveren. De back-end is toekomstbestendig gemaakt zodat we de komende tijd écht op functionaliteit kunnen focussen die de processen bij jouw gemeente efficienter maken.

Meer dan 60.000 formulieren zijn geconverteerd naar een nieuwe datastructuur 

Dit was het spannendste gedeelte van de conversie. Na veel zaken te hebben getest in onze eigen omgevingen is er in samenwerking met een klant een proefconversie gedraaid in de productieomgeving. Deze conversie was succesvol daardoor konden we starten met de productieomgeving te converteren. Tijdens de conversie hebben we eerst veel scripts gedraaid om de formulieren te converteren. In totaal zijn er meer dan 60.000 formulieren geconverteerd.

Het project een groot project, goed samenwerken was dus belangrijk

Er werd vanuit allerlei disciplines samengewerkt om te zorgen dat de conversie zo soepel mogelijk verliep. Door de samenwerking tussen de verschillende teams ontstonden er nieuwe inzichten. Zowel vanuit development, servicemanagement, de consultants en productmanagement is er namelijk heel nauw samengewerkt. De best practices uit deze samenwerking nemen we mee in de toekomst. 

Ben je benieuwd naar iParticipatie en de mogelijkheden voor jouw gemeente? Vraag dan snel een demonstratie aan. 

Deel via: