Direct naar de content
icon search white
20 november 2018 - Blogs

Innovatie in het Sociaal Domein: op naar de volgende stap!

iParticipatie is op steeds meer plekken live! Dat betekent dat steeds meer burgers gebruik maken van het digitaal aanvragen van hun uitkering. Met alle voordelen die we er, samen met onze Koplopers, aan toevoegden. Door het slimme design en de eenvoudige vragen kost de aanvraag een burger gemiddeld een kwartier. Wat een impact op de dienstverlening in het Sociaal Domein!

Langzaam denken we na over een volgende stap

Zulke mooie resultaten en enthousiaste klanten smaken natuurlijk naar meer. Daarom zijn we afgelopen zomer gestart met de 1e brainstorm over een volgende stap. Een idee dat meteen veel enthousiasme opwekte, was het innoveren van de armoederegelingen. In de media is er aandacht voor de manier waarop gemeenten omgaan met armoedebestrijding. Welke zaken daarbij goed gaan, en welke nog beter kunnen. Ook zagen we dat in de blockchainexperimenten armoederegelingen, zoals het kindpakket en de stadspas, veel aandacht kregen. Genoeg redenen om met gemeenten in gesprek te gaan over innovatie op dit vlak. Werktitel: iSocialConnect!

En toen was er internationale erkenning!

Terwijl we de 1e stappen zetten met onze brainstorm ontvingen we een uitnodiging van 1 van onze zusterbedrijven. Of we wilden deelnemen aan een competitie in software innovaties. Dat deden we graag! Dus vloog ik begin november naar Toronto, Canada. Daar begon het spel: hoe leg je Noord-Amerikanen uit hoe het gemeentelijke armoedebeleid in Nederland werkt. Het leidde tot grappige en soms serieuze gesprekken. De verbazing was groot over hoe wij het hier allemaal geregeld hebben. Vaak was er vooral respect voor de zorg die gemeenten hebben en de verantwoordelijkheid die zij nemen voor hun inwoners. Voor mij een hele mooie manier om over mijn vak en de prachtige gezamenlijke resultaten te vertellen.

Het resultaat: uiteindelijk won iSocialConnect de publieksprijs! Daarnaast won ons idee overall de 2e prijs. Aandachtspunten in de jurybeoordeling waren de manier waarop wij een probleem bij de klant oppakken en de manier waarop we klanten daarbij betrekken. In het bijzonder wil ik de gemeente Huizen daarvoor bedanken. Zij hadden het lef om op basis van een idee met ons in gesprek te gaan en zich aan het project te verbinden als innovatiepartner.

De komende tijd gaan we verder met gesprekken met gemeenten. Wil je net als de gemeente Huizen deelnemen aan ons project? Neem dan contact met me op!

Deel via:

‘Samen met gemeenten wil ik het Sociaal Domein van de toekomst vormgeven.’

Erleyne Brookman, Managing Director Samenlevingszaken
Pink_Roccade_Erleyne_Brookman_7720_AS verkleind.png