Direct naar de content
icon search white
2 juni 2022 - Blogs

Goed overzicht over je gedeelde documenten met je inwoner vanuit de regieapplicatie

We zijn trots op onze koppeling tussen de regie-applicatie iSamenleving en het burgerportaal iParticipatie. We deelden eerder wat deze koppeling precies inhoudt . We voegden sindsdien een aantal nieuwe functionaliteiten toe in iSamenleving. Je leest hieronder hoe we hiermee het gebruikersgemak van de koppeling verbeterden.

Zie snel wat er wel en niet gepubliceerd is
Een casus kan erg uitgebreid zijn en bijvoorbeeld veel documenten bevatten. Je wilt dan in 1 oogopslag kunnen zien welke documenten er wel en niet gepubliceerd zijn aan je inwoner. We voegden hiervoor op verschillende plekken filters toe in het regiesysteem. Je vindt ze terug op het dashboard en in de casus bij alle elementen die je kunt publiceren. Dit zijn de casus zelf, signalen, verslagen, acties, analysetypen en documenten.

Je ontvangt een notificatie bij het goed- of afkeuren van een document
Het liefst heb je zo snel mogelijk een akkoord op een brief. Dit regelt je inwoner eenvoudig in het burgerportaal. Zodra een inwoner een document ondertekent, ontvang je nu direct een notificatie. Je navigeert vanuit deze notificatie meteen naar het document in de casus. Je ziet hier of het document is goedgekeurd of afgekeurd, door wie en of de inwoner opmerkingen heeft meegestuurd. Je kan hierdoor snel door met het behandelen van de casus.

Geef aan wie wel of geen gegevens over een casus mag inzien
In een casus zijn vaak meerdere inwoners betrokken. Dit betekent niet dat iedere inwoner inzage mag hebben in deze casus. Je moest al expliciet inwoners selecteren bij het publiceren van elementen. Er is een extra autorisatie toegevoegd. Op casusniveau regel je met deze autorisatie of een inwoner gepubliceerde onderdelen mag inzien. Je voorkomt hiermee ook dat je per ongeluk iets publiceert aan een inwoner die dit niet had mogen zien. Je autoriseert inwoners nu eenvoudig vanuit de casus. Ook word je gewaarschuwd wanneer een inwoner iets in het burgerportaal niet zal zien, omdat hij of zij de autorisatie mist.

De koppeling is continu in ontwikkeling
We zijn al erg blij met bovenstaande ontwikkelingen, maar nog niet klaar. De koppeling tussen het regiesysteem en het burgerportaal biedt nog veel meer potentieel. We breiden de koppeling stapsgewijs uit en nemen je wensen maar al te graag mee.

Ben je benieuwd geworden naar deze koppeling? Heb je vragen? Of wil je graag een demonstratie op maat? Dan mag je me mailen op lotte.spekking@pinkroccade.nl of bellen op 06 1473 8412.

Met vriendelijke groet,
Lotte Spekking
Businessanalist iSamenleving

Deel via: