Direct naar de content
icon search white
14 juni 2021 - Blogs

Gemakkelijk loonkostensubsidie berekenen - De Normaalste zaak

Hoe verminderen we de administratieve rompslomp voor werkgevers bij het aanvragen en verwerken van loonkostensubsidie? Met die vraag werkt De Normaalste Zaak samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij werken sinds 2019 aan het project ‘pilot loonkostensubsidie’. Het doel van het project is één landelijk proces voor het aanvragen, besluiten en beschikken van loonkostensubsidie. Daar werken wij natuurlijk graag aan mee!

Minder rompslomp voor werkgevers en gemeenten
Binnen de pilot werken De Normaalste Zaak, het ministerie, VNG, gemeenten en softwareleveranciers samen naar een gemakkelijk proces voor loonkostensubsidie. Door de drempels in dit proces te verlagen, hopen wij dat meer werkgevers bereid zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Eerder was je misschien aanwezig bij de inhoudelijke sessies over dit onderwerp. Dan heb je al waardevolle input geleverd voor de innovatie van dit proces. Niet aanwezig? Ook dan is deze update interessant: je leest hier hoe het er voor staat en wat er nog gaat komen.

De eerste stap: het registreren van de arbeidsovereenkomst
Net zoals bij alle innovaties krijg je het nieuwe preferente proces Loonkostensubsidie in stappen uitgeleverd. We starten met het registeren van de arbeidsovereenkomst. Deze functionaliteit ontvang je bij release 21.4. De volgende releases staan de signalen en de verwerkingsrun met specificaties op de planning. 

Na de eerste stap: Signalen, berekeningen en specificaties
In releases 21.5 en 21.6 staan de signalen en de verwerkingsrun met specificaties op de planning. Zo leveren we stap voor stap functionaliteiten uit om het proces loonkostensubsidie te vereenvoudigen. De signalen helpen je bij de controles van de uit te betalen loonkostensubsidie. De verwerkingsrun berekent automatisch de hoogte van de loonkostensubsidie en betaalt deze vervolgens uit. Daarna maak je de specificaties aan voor de werkgever.

Samenwerken en het versimpelen van processen is de sleutel tot succes
Uiteindelijk werken werkgevers en gemeenten gezamelijk in onze applicatie. Werkgevers loggen hiervoor in met e-herkenning. Zij leveren dan direct de nodige informatie aan en werken actief mee aan de voortgang van het proces. Wel zo makkelijk voor alle partijen!

Meer informatie of meedenken?
Voor het ontwikkelen van het preferente proces loonkostensubsidie is jouw kennis en ervaring uit de praktijk belangrijk. Daarom zien we je graag tijdens een van onze klantsessies. Wil je voor die tijd meer informatie? Of heb je een tip of idee over het proces en de uitwerking? Neem dan vooral contact met me op!

Deel via:

‘De juiste dienstverlening voor jouw burgers is belangrijker dan ooit. Ik daag je uit samen de beste oplossing te vinden.’

Ingmar Uijl, Productmanager Sociaal domein
Ingmar Uijl - PinkRoccade Samenlevingszaken