Direct naar de content
icon search white
11 november 2020 - Blogs

Financieel in balans met Verplichtingenbeheer

Sinds ik thuiswerk, volg ik het nieuws op de voet. De tv of radio staat vaak als achtergrond geluid aan. En het geluid van de tv of radio vervangt het missende achtergrondgeluid van mijn collega’s.

Het valt mij steeds vaker op hoe vaak we verantwoording afleggen. Verantwoording over bijvoorbeeld stijgende corona-cijfers of het tellen van de stemmen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dit zijn natuurlijk geen onbelangrijke onderwerpen. Daarom zette het mij aan het denken. Waarom leggen we verantwoording af en vooral hoe leggen we verantwoording af?

Ook als gemeente leg je steeds vaker verantwoording af

Ik kan veel onderwerpen noemen waar jouw gemeente verantwoording over aflegt. Denk aan Tozo, instroom- en uitstroomcijfers over de participatiewet. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ook de kosten op de Wmo en Jeugdzorg. Een onderwerp wat zelfs op landelijk niveau onderwerp van discussie is. De vraag is, is dit wel haalbaar? We gingen samen met een aantal gemeenten aan de slag om dit makkelijker te maken. 

Verantwoording afleggen was nog nooit zo makkelijk

Samen met 7 gemeenten ontwikkelden we de module Verplichtingenbeheer. Deze module zorgt ervoor dat je grip krijgt op de kosten. We zetten de voordelen voor je op een rij: 

  • Je legt verplichtingen en voorzieningen vast op klantniveau. Je raadpleegt deze op elk moment.
  • Je laat jouw verplichtingen overzichtelijk zien aan jouw gemeentebestuur en management.
  • Je legt contractafspraken vast per zorgaanbieder.
  • Je leest voorzieningen makkelijk in. En je zet ze automatisch om bij een nieuwe versie van het berichtenverkeer.
  • Nieuwe tarieven? Je leest ze automatisch in met Verplichtingenbeheer.

Verplichtingenbeheer geeft je vooral inzicht. Inzicht in welke kosten jouw gemeente maakt en gaat maken in de toekomst. Is de verplichting voldaan? Dan stopt de applicatie automatisch met betalen.

Klinkt dit interessant voor jouw gemeente? Ik laat het graag aan je zien!

Deel via:

‘De juiste dienstverlening voor jouw burgers is belangrijker dan ooit. Ik daag je uit samen de beste oplossing te vinden.’

Ingmar Uijl, Productmanager Sociaal domein
Ingmar Uijl - PinkRoccade Samenlevingszaken