Direct naar de content
icon search white
15 oktober 2018 - Blogs

Digitale dienstverlening: gebruik alle mogelijkheden!

Soms word je ineens verrast! Aangenaam verrast mag ik wel zeggen. Vanaf deze maand is de Berichtenbox beschikbaar via de app. Weer een manier om digitale dienstverlening eenvoudiger te maken. Voor jouw inwoners en voor jouw organisatie.

Waarom ik de berichtenbox amper gebruikte

Ik heb altijd mijn mond vol over de mogelijkheden van digitale dienstverlening aan inwoners. Maar eerlijk gezegd, gebruikte ik de berichtenbox maar amper. De hele werkwijze stond me tegen. Ik ontvang een bericht in mijn mailbox, dat er een bericht klaar staat in de berichtenbox. Mijn mail lees ik op de telefoon. Om berichten in de berichtenbox te lezen, moet ik met DigiD inloggen op mijn laptop. En die heb ik meestal niet bij de hand als ik net even mijn mail scan tussen twee vergaderingen of in de rij voor het koffieautomaat. Tegen de tijd dat ik wel een laptop open heb, ben ik allang weer vergeten dat ik in de berichtenbox moet kijken. Dus miste ik berichten en opende ik netjes de papieren post van de belastingdienst. Ik kan me voorstellen dat dat voor meer mensen geldt.

De berichtenbox app: een nieuwe kans

Met de app kan ik nu meteen naar mijn berichtenbox. En dus echt gebruik maken de mogelijkheden van digitale dienstverlening door de overheid. Hoe makkelijker de overheid het maakt, hoe eerder inwoners kiezen voor het digitale kanaal. Mede daarom zijn wij vorig jaar gestart met het aansluiten van berichtenbox op Samenlevingszaken. Vanuit het sociaal domein versturen gemeenten de meeste poststukken naar hun inwoners. Het starten van digitale dienstverlening via de berichtenbox levert meteen iets op. Een mooie 1e stap!

Trots op onze koplopers

Op dit moment werken de gemeenten Urk, Velsen en Kerkrade aan de introductie van de berichtenbox in het sociaal domein met onze koppeling. Wij zijn trots dat deze organisaties willen pionieren op dit vlak. Via de nieuwsbrief en de website houden we je de komende tijd op de hoogte van hun ervaringen. Wil je alvast beginnen? Neem dan contact met me op!

Deel via:

‘Samen met gemeenten wil ik het Sociaal Domein van de toekomst vormgeven.’

Erleyne Brookman, Managing Director Samenlevingszaken
Pink_Roccade_Erleyne_Brookman_7720_AS verkleind.png