Direct naar de content
icon search white
4 november 2021 - Blogs

Denk mee over de toekomst van data in het sociaal domein

Data is tegenwoordig onmisbaar voor besluitvorming en bedrijfsvoering. Ook binnen gemeenten. Dankzij de juiste data-inzichten werk je pro-actief. Beschik je momenteel over de gewenste inzichten? En zijn deze makkelijk verkrijgbaar?

Relevante vragen voor dataspecialist Aniek de Vet en stagiair Business IT & Management Luca van Beek.

Luca vertelt: ‘Mijn naam is Luca van Beek. Ik studeer Business IT & Management. Vanaf 31 augustus ben ik bij PinkRoccade Samenlevingszaken begonnen als stagiair. Ik voer binnen PinkRoccade Samenlevingszaken een onderzoek uit naar de datapropositie. Voor dit onderzoek wil ik achterhalen wat klanten vinden van de huidige datapropositie. Ook ben ik benieuwd hoe zij denken dat het beter kan. Daarom heb ik een enquête opgesteld.’

De afgelopen tijd hebben wij van verschillende klanten behoeften waargenomen rondom de datapropositie. Wij vinden het belangrijk om deze behoeften goed in kaart te brengen. Het helpt ons aan te blijven sluiten met onze oplossingen.

De verwerking van data uit het Sociaal Domein naar informatie bieden we al aan. Je raadpleegt de data via de applicatie iNzicht Sociaal Domein. Je kiest zelf welke data je hierin wilt zien. Je kiest uit data van: Regie, WMO & Jeugd en Werk & Inkomen. Al onze data komt uit CiVision Samenlevingszaken en iSamenleving. We brengen het samen in ons Linked Data Framework (LDF). Het LDF is de schakel tussen de ruwe data en de visualisatie daarvan. De visualisatie van deze data is ook mogelijk in Microsoft Power BI. Heb je alleen behoefte aan de data van bijvoorbeeld iSamenleving? We bieden dit aan via een data-extract.

We stellen onszelf een aantal vragen voor de toekomst. Moeten er veranderingen komen in deze situatie? Is het prettig als we de data via de Cloud aanbieden? Wil je de visualisatie zelf doen of wil je dat PinkRoccade daarbij assisteert? Zijn de huidige methoden van data ophalen en transformeren naar wens? Wat zijn verbeterpunten? Dit zijn een aantal van de vragen waarop we antwoord willen. Luca helpt ons daarbij.

Hij stelde een enquête op. Help ons door antwoord te geven op de vragen in de enquête. Jouw antwoorden verwerkt Luca in zijn advies aan ons. Zo spelen we beter in op jouw behoeften. De enquête duurt maximaal 10 minuten om in te vullen en bestaat uit 17 vragen.

Ook willen we je uitnodigen voor een vervolginterview. Daar praten we door over je antwoorden. Het helpt ons om je behoefte nog beter in kaart te brengen. Zo bepalen we nauwkeurig hoe we je in de toekomst van dienst zijn. Wil je daaraan meedoen? Laat dat dan aan het eind van de enquête weten.

Hartelijk dank voor je tijd.

Denk mee over de toekomst van data in het sociaal domein. Vul de enquête in.

Deel via:

‘Wij maken burgerzaken OPEN.’

Aniek de Vet, Productowner OPENburgerzaken
Aniek de Vet - PinkRoccade Samenlevingszaken