Direct naar de content
icon search white
25 januari 2022 - Even voorstellen

Even voorstellen, Shabaka Richters

Mijn naam is Shabaka Richters en ik stel me graag aan je voor. Sinds september werk ik als consultant voor de business unit Publiekszaken. In deze blog vertel ik je meer over mijn persoonlijke reis tot deze baan mijn pad kruiste. 

Ontwikkelen en teruggeven
Rotterdammer ben ik, ik ben er geboren en getogen. Later verhuisde ik naar Amsterdam en intussen ben ik weer terug in Rotterdam terechtgekomen om te wonen in deze fijne stad. Mijn loopbaan startte ik op administratief gebied, in de vorm van een combinatie van leren en werken. Toen ik medio 2001 plannen maakte om verder te ontwikkelen binnen mijn interessegebied systeembeheer, lukte dat destijds niet zoals ik wilde. Omdat ik het leuk vind om met mensen te werken, midden in de maatschappij te staan en ik graag actief een steentje bijdraag, besloot ik me aan te sluiten bij de Koninklijke Landmacht. Na enkele jaren daar van dienst te zijn geweest koos ik in het verlengde daarvan voor een carrière bij de politie. Kort nadat ik hiervoor mijn opleiding beëindigde besefte ik me meer en meer dat de negatieve sfeer en ‘ongelijke’ situaties die je in dit vak regelmatig tegenkomt, ervoor zorgden dat dit werk mij teveel energie kostte.

Gemeente- en burgerzaken
Na een korte zoektocht kwam ik terecht in een baan bij BMC, een bedrijf dat adviseert op het gebied van procesinrichting en bedrijfsvoering voor gemeentelijke instanties. Hier heb ik ontzettend veel geleerd en ik heb daar ontdekt dat er talenten in me schuilden die ik nog niet kende. Zonder enige inhoudelijke kennis startte ik er in een rol aan de ontvangstbalie. Na hier 10 jaar prettig te hebben gewerkt voelde ik dat ik klaar was voor een nieuwe fase en maakte ik de overstap naar een gemeentelijke instantie, namelijk gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Daar maakte ik kennis met iBurgerzaken van PinkRoccade en was er meteen positief door verrast. Bodegraven-Reeuwijk als gemeente handelt zelfsturend, waardoor ik de ruimte kon nemen om veel naar me toe te trekken op het gebied van iBurgerzaken; ik zag daar namelijk genoeg kansen en mogelijkheden. Vanuit de kwartiermakerssessies, gefaciliteerd door PinkRoccade, dook ik met veel plezier en enthousiasme mee in allerlei cases en pilots. 

Inhoud en focus
In 2021 had ik in de zomer contact met de Product Manager en raakte met haar in gesprek over een openstaande rol binnen de organisatie. Vrij snel al werd duidelijk dat ik voor PinkRoccade misschien een waardevolle aanvulling kon zijn op, met name, mijn inhoudelijke kennis over iBurgerzaken. Ons gesprek hebben we later voortgezet en uitgebreid en een paar weken later startte ik bij PinkRoccade Publiekszaken, als consultant. Voor de livegang van iBurgerzaken Amsterdam (september 2021) bood en bied ik nog steeds ondersteuning aan het team van gebruikers. Dit is een geweldig project om mee te mogen draaien in deze toffe organisatie en stad, het werk daar gaf me vanaf de start een enorme kick! In deze baan geef ik ook iets terug aan de maatschappij, voor de inwoners van Nederland. 

Samen met twee andere consultants werken we nu door aan de dienst ‘Samen Verder’, ons optimalisatieprogramma voor gemeenten die werken met iBurgerzaken. Nu ik mijn plekje in deze leuke, dynamische omgeving ongeveer wel heb gevonden, is dat het volgende focuspunt vanuit mijn rol. Ik zie ernaar uit!

Ik maak graag persoonlijk kennis met je
Bel me gerust op 06 28 75 98 60. Of stuur een e-mail naar shabaka.richters@pinkroccade.nl 

Deel via:

‘Waarom moeilijk doen als het samen kan? Samen kom je verder!’

Shabaka Richters, Consultant
PR_211105_2901_AS - Copy.png