Direct naar de content
icon search white
28 juni 2021 - Even voorstellen

Even voorstellen, Heinz Verspey, Projectmanager

Mijn naam is Heinz Verspey. En ja, zoals de naam doet vermoeden van Duitse afkomst. Ik ben 57 jaar, getrouwd en heb 2 kidz. Een jongen van 19 en een meisje van 14. We wonen in Genemuiden, gemeente Zwartewaterland. Als je een tapijt in huis hebt, is de kans groot dat hij hier vandaan komt. En hoogstwaarschijnlijk ook het kunstgrasveld in je woonplaats bij de voetbalclub. In 1989 ben ik van Duitsland naar Nederlands verhuisd. Ik woon dus al 32 jaar in Nederland. Het grootste deel van mijn leven. Ik voel mij Nederlands, maar heb een Duits paspoort.

Ik ben vrij fanatiek

Sport is mijn grootste hobby. En dan met name balsporten. Ik speel actief volleybal en tafeltennis op competitieniveau. Soms een potje voetbal in de achtertuin met mijn zoon. Ik ben erg gedreven in sporten. Ik wil altijd wel de beste zijn. Dat vertaalt zich ook door in mijn werk. Ik bekijk dat maar als een positieve eigenschap. Daarbij hoop ik dat als iemand het negatief vindt, hij het ook tegen mij zegt. Het kan gebeuren dat ik in een project bij een gemeente zit en zeg: “Kom jongens, we gaan pizza bestellen en aansluitend door tot de doelstelling bereikt is”. Ik weet uit ervaring dat dit niet altijd even makkelijk is voor collega’s.

Mijn loopbaan startte ik in de industriële automatisering, het aansturen van robots

Dit deed ik bij Philips. Vanuit daar ben ik doorgegroeid naar kantoorautomatisering. Dat vond ik leuker. Industriële automatisering heeft alles met 0’en en 1’te maken. Vaak met saaie terminologie. Ik vond dat kantoorautomatisering meer handen en voeten had, dus ging ik daarvoor. Ik heb toen vrij snel, heel intensief, opleidingen opgepakt. Ik ben Microsoft NT4, 2000, 2003 en 2008, zoals Citrix, VMWare en Certified Service Desk Manager gecertificeerd. Na Philips ben ik bij een aantal andere bedrijven aan de slag gegaan als Windows specialist. Hier heb ik het meest geleerd wat ik in mijn loopbaan kon leren. Grote omgevingen van meer dan 40.000 werkplekken waren een uitstekende leerschool.

De stap naar projectmanagement

Tot ik na 15 jaar bij de politie in dienst kwam. Hier kreeg ik de mogelijkheid om me bezig te houden met projectmanagement. Hiervoor heb ik weer diverse opleidingen afgerond, zoals PRINCE2, BiSL en ITIL. Sindsdien ben ik ook niet meer terug de techniek in gegaan. Ik zat aan de andere kant van de tafel en dat beviel goed. Door mijn technische achtergrond was het erg interessant en leuk om projecten te doen. Ik vond (en vind) het een groot voordeel als je diepgaande kennis hebt van de producten die je als Projectmanager bij de klant implementeert. Om mee te praten met techneuten en applicatiebeheerders van de klant. Als ik de smile van een lachende klant zie, kan mijn dag niet meer stuk. Service ligt mij in het bloed. Ik probeer mensen graag blij te maken. Op die momenten in mijn loopbaan kijk ik met het meeste plezier terug.

In eerdere overheidsfuncties had ik al aanknooppunten met PinkRoccade

Bij de VNG was ik als ICT-regisseur verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de gehele infrastructuur. Maar ook projectmanagement, contractmanagement en servicemanagement behoorde tot mijn taken. Ik zat daar ad interim voor in eerste instantie 6 maanden. Dat zijn uiteindelijk bijna 5 jaar geworden. Toen het beheer van de infrastructuur middels een Europese aanbesteding geoutsourcet werd, heeft de VNG een Demand-manager in vaste dienst genomen.

Voor de VNG werkte ik bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Logius) als Proces-coördinator. Belast met de doorontwikkeling van DigiD/DigiD-Machtigen. In die functie kwam ik vaak met gemeenten in aanraking, die destijds aangesloten werden op DigiD.

Ik werkte ook nog bij de GGZ. Semioverheid en een health omgeving. Hier werd niet alleen maar alle apparatuur (Server, Werkplekken, Switches, Routers, Telefonie) vervangen, maar ook een nieuwe SBC- (server based computing) omgeving gebouwd. Hiervoor moesten ook alle applicaties gescript worden om in een virtuele desktopomgeving te kunnen draaien. Waaronder ook die van PinkRoccade Healthcare. Daarvoor zat ik vaak met de Service Desk van Pink aan tafel.

Sinds 2009 ben ik als zelfstandige geregistreerd, maar werkte toch meestal in loondienst en soms met mijn bedrijf ernaast.

4 jaar geleden nam ik het besluit alleen nog maar voor mezelf te werken, tot nu

Ik ben erachter gekomen dat voor jezelf werken niet zaligmakend is. Ik vond het een probleem dat ik bij een klus van 6 maanden bijvoorbeeld na 4 maanden in gedachten alweer bezig was om ander werk te zoeken. Als ik bij een klant een klus aan het doen ben, wil ik me volledig focussen op dat werk. Dus de stoute schoenen aangetrokken en besloten om weer in loondienst te gaan werken.

Wat mij erg opvalt bij PinkRoccade is dat alle collega’s open, behulpzaam en uitnodigend zijn

Ik werd heel hartelijk opgenomen. Tijdens mijn inwerkproces heb ik meteen veel kennismakingsgesprekken gehad. Dat is mij erg goed bevallen. Met name door de mogelijkheid om ondanks het hele corona gebeuren toch (ook al is het digitaal) je collega’s te leren kennen. 

Meer weten? Neem contact met me op

Ik ben bereikbaar via heinz.verspey@pinkroccade.nl en +31 6 1862 2603

heinz-verspey.jpg
Deel via: