Prioriteit
25
major
4
minor
21

Marktsignalen iVerkiezing

 • RNI-personen in het proces 'Aanvraag stempas'

  Het kan voorkomen dat je als gemeente personen hebt die kiesgerechtigd zijn, maar NIET in Cipers bekend zijn en dus ook niet het kiesregister zijn opgenomen. Deze personen zijn echter wel terug te vinden in de RNI. Voor deze personen wil je bij uitzondering toch een stempas kunnen aanvragen.

  GAAS-63559
 • Als gemeente wil ik een betere oplossing voor locatieomschrijvingen aan stemdistricten toe te voegen

  Bij het aanmaken van een verkiezing moet iedereen die op een locatie staat ingeschreven handmatig aan een stemdistrict gekoppeld worden. Dit is niet handig als er in de gemeente veel kiesgerechtigden op een locatie staan ingeschreven. Daarom moet hier een betere oplossing voor komen.

  GAAS-65284
 • Als gemeente wil ik kunnen splitsen naar een stemdistrict zonder postcodegebieden

  Makkelijker een stemdistrict kan maken in een verzorgingshuis, uitsluitend voor de bewoners van dat ene verzorgingstehuis

  GAAS-83319
 • Als ambtenaar wil ik automatisch de mutaties van kiesgerechtigden doorvoeren

  Op dit moment moet de ambtenaar handmatig de mutaties opvragen die gedaan zijn om het kiesregister bij te werken. In deze story zorgen we ervoor dat de mutaties elke dag geautomatiseerd worden bijgewerkt.

  GAAS-85207
 • Als gemeente wil ik adressen/stemdistricten op naam van het waterschap en niet op de verkiezing zelf

  Bij het uitsluiten van een stemdistrict of adres maken we nu gebruik van de uitsluitingen stamtabel. Het uitsluiten werkt goed, maar wordt momenteel gekoppeld aan een waterschapsverkiezing. Dit betekent dat bij elke nieuwe verkiezing de klant een andere verkiezing moet koppelen. Dit is onlogisch. Het zou logischer zijn als het gekoppeld zou zijn aan het waterschap.

  GAAS-61768
 • Controle dat een persoon niet bij meerdere waterschappen kiesgerechtigd is

  Tijdens de waterschapsverkiezingen kwam naar voren dat bij gemeenten met meerdere waterschappen er soms stempassen werden gemaakt voor personen in beide waterschappen. Dit is natuurlijk niet goed. Een persoon is namelijk kiesgerechtigd voor een waterschap.

  GAAS-62818
 • Toevoegen van kennisbank VIND linkjes aan iVerkiezing

  Kennisbank linkjes aanpassen aan de laatste versie februari 2019 voor Verkiezing

  GAAS-62942
 • Uitsluitingen ongedaan kunnen maken bij een waterschapsverkiezing

  Bij een waterschapsverkiezing heb je als ambtenaar de mogelijkheid om kiesgerechtigden uit te sluiten. Dit doe je op basis van de 'Uitsluiting tabel'. Echter is er geen mogelijkheid om alle uitsluitingen te herstellen. Deze story maakt het mogelijk om alle uitsluitingen van een verkiezing ongedaan te maken via het proces door middel van een knop.

  GAAS-65071
 • Aanschrijving op stempassen

  Verzoek om de verkiezingsselectie aan te passen zodat alleen in de aanschrijving letters worden aangeven en niet meer de volledige voornaam.

  GAAS-65286
 • Als gemeente wil ik stemdistrictcode terugzien in de verkiezingszaak

  Bij Onderhoud verkiezingen – Stemdistricten kun je de gegevens opnemen van het Stemdistrict, hier zijn aparte velden voor Stemdistrict, Omschrijving Stemdistrict en District code. Echter komt deze code niet terug in de verkiezingszaak. Hierdoor kun je daar niet makkelijk op sorteren terwijl dat wel handig zou zijn. Daarom moet dit mogelijk gemaakt worden.

  GAAS-73735
 • Meebewegende knoppen bij bevestiging en/of annulering

  Er zijn geen meebewegende knoppen om te bevestigen of te annuleren bij het muteren van bijv. stembureaus. Daardoor moet je nadat je eerst naar beneden hebt gescrold om het record door te gaan weer terug naar boven om te bevestigen.

  GAAS-73737
 • Mogelijkheid kiezen verkiezing burgerview

  In de burgerview krijgt de burger de mogelijkheid om te kiezen voor 1 verkiezing. Lijkt me overbodig. Alleen van toepassing maken bij gecombineerde verkiezingen

  GAAS-73763
 • Uitzetten van volmacht en kiezerpas voor de burgervieuw

  Wij willen graag de aanvraag volmacht en kiezerspas uitzetten in het proces.

  GAAS-75801
 • Zichtbare tabel deelnemende landen EU verkiezingen aan Europees kiesrecht toevoegen

  Is het mogelijk om een zichtbare tabel deelnemende landen EU verkiezingen aan Europees kiesrecht toe te voegen? Het zijn tegenwoordig zoveel landen dat het soms onduidelijk is welke landen lid zijn.

  GAAS-75802
 • Als ambtenaar wil ik naamgebruik inclusief adellijke titel meenemen op de stempas

  Op dit moment wordt de adellijke titel niet meegenomen op de stempas. Na deze story wordt de adellijke titel ook meegenomen.

  GAAS-83339
 • Als gemeente wil ik een postcode kunnen selecteren via de lijst bij de kaartweergave

  Als gemeente wil ik een postcode kunnen selecteren via de lijst bij de kaartweergave zodat ik makkelijk de postcodes kan aanklikken en bij een stemdistrict selecteren. Nu is het zo dat wanneer een postcode gebied zo klein is, dat hij niet aan te klikken valt. Dit zou bijvoorbeeld kunnen dat de postcode aan te klikken is via de lijst eronder.

  GAAS-85625
 • Als gemeente wil ik dat gemeenten handmatig postcodes kunnen verwijderen uit stemdistricten

  Soms staan er verkeerde postcodegebieden in een stemdistrict. Deze kunnen niet altijd verwijderd worden aangezien sommige postcodegebieden niet meer in de gemeente bekend zijn (bijv. door een herindeling). Het moet daarom mogelijk zijn om handmatig postcode gebieden te verwijderen los van de kaart.

  GAAS-85659
 • Als gemeente wil ik een overzicht van het aantal aangevraagde passen

  Graag zouden wij een overzicht uit iburgerzaken krijgen waarin we kunnen zien hoeveel aantallen verstrekte volmachten, stempassen, kiezerspassen worden aangevraagd

  GAAS-85839
 • Als gemeente wil ik dat de gemachtigde bij een volmacht zijn gegevens aanlevert vanuit een DigiDlink

  Vanuit de aanvraag volmacht moet er een link naar de gemachtigde kunnen worden gestuurd waarmee hij via DigiD toestemming kan geven. Soort 2-stappen systeem; volmachtverlener zet zijn deel klaar en handelt zaak af, vervolgens gaat het naar de gemachtigde die ook inlogt met DigiD en die rond de zaak helemaal af en verstuurt het naar de gemeente.

  GAAS-85840
 • Als gemeente wil ik het dat bij het splitsen van postcodegebieden ook het splitsen op huisletter mogelijk is

  Nu is het mogelijk om te splitsen op postcodegebied en huisnummers. Echter is het nog niet mogelijk om in de splitsing huisletters mee te nemen. Na het ontwikkelen van deze functionaliteit is dat wel mogelijk.

  GAAS-85867
 • Als gemeente wil ik een lijst te lichten stempassen die gebruikt kan worden door alle drukkers

  Vanuit iBurgerzaken genereren we een lijst te lichten stempassen. In deze story gaan we opnieuw in overleg met de drukkers om de lijst te optimaliseren zodat iedere drukker hier goed mee overweg kan en de juiste informatie op deze lijst staat.

  GAAS-85871
 • Dit marktsignaal heeft (nog) geen beschrijving

  GAAS-86384
 • Dit marktsignaal heeft (nog) geen beschrijving

  GAAS-86591
 • Dit marktsignaal heeft (nog) geen beschrijving

  GAAS-86593
 • Dit marktsignaal heeft (nog) geen beschrijving

  GAAS-86932