Direct naar de content
icon search white
Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Modules/HeroBig.cshtml)
Sneller werken 7 à 8 keer sneller met nieuwe module machtigingskaartjes
Gebruiksgemak 1x eenvoudig te implementeren
Overuren ↓ omlaag met automatisch verwerken van machtigingsaanvragen

De jaarlijkse krachtproef: belastingaanslagen versturen en de bedragen innen. Steeds meer mensen kiezen voor automatische incasso. Wel zo makkelijk. Maar de verwerking van de aanvragen hiervoor is tijdrovend, tenzij je dat proces automatiseert, zoals gemeente Noordwijk heeft ervaren.

Stevig pieken

Huidige situatie

Noordwijk organiseert de belastinginning voor de gemeenten Lisse, Teylingen en Noordwijk, die samenwerken onder de noemer Belastingen Bollenstreek. In de maanden januari, februari en maart gaan er circa 70.000 belastingaanslagen de deur uit. En elk jaar zijn er zo’n 2.000 belastingbetalers die niet meer zelf alle (termijn) betalingen willen regelen, maar de keuze maken voor automatische incasso. ‘Prima, dat wil de gemeente graag,’ zegt Pieter van Rhijn, Medewerker Invordering. ‘Maar de verwerking kost veel tijd. We huurden altijd extra mensen in, om de incasso’s toch tijdig bij de banken te kunnen aanbieden, en we werkten ook zelf geregeld extra over. Dat was een periode stevig pieken.

Eenvoudige overgang

Knop omdraaien

Een eenvoudige rekensom leerde de gemeente dat het automatisch verwerken van deze machtigingsaanvragen veel besparing zou kunnen opleveren. Een module van PinkRoccade Local Government is ‘in het systeem’ gehangen, zonder impact op lopende processen. Van Rhijn: ‘In zekere zin is het een kwestie van een knop omdraaien. Wij hebben ervoor gekozen om zelf de software te ‘ontdekken’, zonder training. Er zit een prima gebruiksaanwijzing bij, waarmee we goed uit de voeten konden. Was dat niet gelukt, dan konden we natuurlijk altijd nog bij PinkRoccade terecht. Maar het systeem werkte gelijk goed en wij konden er direct mee aan de slag.’

Resultaat

Efficiency voordeel

Pieter van Rhijn, Medewerker Invordering, gemeente Noordwijk

‘Ik schat dat we nu met deze nieuwe module zeven à acht keer zo snel werken.’

Deel via:

Wil je meer weten?

In de volledige klantcase gaan we in op het proces, de samenwerking en de oplossing.

De volledige klantcase bekijken?

Download document (1MB)

Nederlandse gemeenten moeten de komende jaren fors bezuinigen en meer complexe taken gaan uitvoeren.

Nederlandse gemeenten moeten de komende jaren fors bezuinigen en meer complexe taken gaan uitvoeren. Tegelijkertijd worden de eisen voor dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen steeds hoger. Herschikking van taken en nieuwe inrichting van de ondersteunende processen zijn onvermijdelijk.

Financiën & Services

Experts

Maak kennis met onze experts