Direct naar de content
icon search white
Webinars

Doorpakken met databewustwording

Er kan niet vaak genoeg benadrukt worden hoe belangrijk kwalitatieve gegevens zijn. Maar hoe weet je of de gegevenskwaliteit daadwerkelijk op orde is? Waar registreer je niet-authentieke objecten? Tijdens het webinar “Doorpakken met databewustwording” op 9 november delen we hoe je dit jaar nog door pakt, zodat je 2018 goed van start kunt gaan! Maak het controleren van de gegevenskwaliteit eenvoudiger en minder tijdrovend. 

Direct aanmelden voor dit webinars

Scans voor kwaliteitscontrole Makelaarsuite adresketen BAG-BRP

Adresgegevens in Makelaarsuite moeten altijd actueel en juist zijn. Dit wordt alleen maar belangrijker naarmate een steeds groter deel van de gemeentelijke dienstverlening digitaal verloopt. Zonder tussenkomst van de gemeentelijke medewerker. Denk aan de app iVerblijf & Adres (iBurgerzaken), waarin burgers zelf hun verhuizingen doorgeven naar hun nieuwe adres. Dan is het cruciaal dat de prefill-gegevens uit Makelaarsuite consistent zijn met die in de BRP en BAG. Voor de kwaliteitscontrole Makelaarsuite adresketen BAG-BRP hebben we daarom verschillende scans ontwikkeld. Deze lichten we tijdens het webinar verder toe.

Grip op niet-authentieke objecten

Via de basisregistraties BAG, GBA(-V) en HR worden authentieke objecten via Makelaarsuite ontsloten voor binnengemeentelijk gebruik. Daarnaast is er de behoefte om gegevens te registeren die niet door een Landelijke Voorziening zijn geleverd. Om grip te krijgen op deze niet-authentieke objecten hebben we de module Niet Authentieke Objecten (NAO). Tijdens het webinar lichten we de module NAO graag toe: hoe krijg je door centraal beheer en distributie een hogere gegevenskwaliteit en actualiteit.

Details webinar ‘Doorpakken met databewustwording’

  • Voor wie? Dit webinar is interessant voor gegevensbeheerders, beheerders van Makelaarsuite en van Burgerzaken
  • Datum: donderdag 9 november 2017
  • Tijd: 11:00-12.00 uur
  • Deelname is kosteloos
Deel via:

Doorpakken met databewustwording

Tijdens het webinar op 9 november delen we hoe je dit jaar nog door pakt op gegevenskwaliteit, zodat je 2018 goed van start kunt gaan!

Nieuwsgierig?

Meld je nu aan