Direct naar de content
icon search white
AVG

Algemene Verordening Gegevensbescherming

security-2168234.jpg
  • Privacy onderdeel laten zijn van de bedrijfsvoering
  • Alle medewerkers met een ‘privacybril’ naar hun werk laten kijken
  • Bij nieuwe processen wordt het verplicht om privacy mee te nemen
  • Leveranciers leggen ook een verklaring af als zij met persoonsgegevens werken

 

Privacy en data meer hand in hand

25 mei 2018. Deze datum moet door iedere ambtenaar die ook maar iets te maken heeft met gegevens of privacy in zijn werk met rood zijn omcirkeld. Op die datum gaat namelijk de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Deze Europese regelgeving gaat ervoor zorgen dat privacy en data meer hand in hand gaan lopen. Er gaat veel veranderen, heel veel. Hoewel het nog even duurt voordat AVG wordt ingevoerd is het zaak voor gemeenten om nu al actie te ondernemen.

We ontwikkelden een AVG-productkaart die jouw gemeente kan helpen te voldoen aan de AVG. Bekijk hem hier en wij helpen je graag!

AVG op Jouw Gemeente Mijn Gemeente

Op Jouw Gemeente Mijn Gemeente stomen we iedere ambtenaar klaar voor AVG! Zo vind je daar een stappenplan en krijg je handige tips dankzij de gesprekken tussen Remco Rekoert en Sergej Katus. Remco is Privacy en Informatiebeveiliging adviseur bij gemeente Edam-Volendam. Sergej is partner bij de Privacy Management Partners.

AVG en Samenlevingszaken

De AVG heeft een grote impact op al onze werkprocessen. Er is veel veranderd. Het is alweer even geleden dat de AVG is ingevoerd. Toch is er vaak nog veel ruimte voor verbetering. 

Deel via:

‘Digitale dienstverlening moet uitmuntend zijn, ónze oplossingen geven het beste voorbeeld.’

Jaap van Dijk, Manager Services
Jaap van Dijk.PNG