Direct naar de content
icon search white
Dienstverlening

Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten

Selfservice is een thema dat de nodige aandacht vraagt van gemeenten. Of het ook daadwerkelijk de nodige aandacht krijgt, is een tweede. Zo vraagt ook de invoer van iBurgerzaken om een nieuwe manier van denken én doen (werken). Van je klanten, het management en de medewerkers. Om je daarbij te ondersteunen organiseren we de Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten.

#LSG18: Lean & meaningful!

Gemeenten hebben de naam dat ze traag en bureaucratisch zijn, maar dat is lang niet altijd meer terecht. Er is immers meer en meer aandacht voor het hervormen tot een klantgerichte en vraaggestuurde organisatie. Gemeentelijke processen worden dan ook steeds klantvriendelijker, sneller én digitaler. Dat vraagt wel om het kritisch bekijken en herontwerpen van gemeentelijke processen. En juist daarmee gaan we gemeenten binnen de Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten (#LSG18) ondersteunen.

We organiseren diverse workshops en sluiten #LSG18 af met een landelijk congres waar verschillende gemeenten hun praktijkervaringen delen (#GPSC18). Daarnaast delen we online concrete tips om je selfservicepercentages te verhogen. En publiceren we maandelijks de tussenstanden.

Voorlopige data

De eerste ronde workshops vindt waarschijnlijk plaats op onderstaande data. Zet jij degene die voor jou het beste past alvast met potlood in je agenda? We openen binnenkort de inschrijving...

  • dinsdag 24 april 2018 - Gemeentehuis Weert
  • woensdag 25 april 2018 - Raadszaal gemeentehuis Bergen op Zoom
  • donderdag 26 april 2018 - Voormalig gemeentehuis Smilde
  • dinsdag 15 mei 2018 - Trouwzaal kasteeltje Bemmel (Lingewaard)
  • woensdag 16 mei 2018 - Gemeente Velsen (gemeentehuis IJmuiden)
  • dinsdag 22 mei 2018 - Gemeentehuis Dalfsen
  • maandag 28 mei 2018 - Stadhuis Maassluis

Meer informatie

Sanne van der Zanden publiceerde recent de eerste blog over dit vervolg van #LSG17. Op deze pagina volgt binnenkort meer informatie over #LSG18. 

Deel via: