Direct naar de content
icon search white
CiVision Innen

Functioneel Applicatiebeheer

Goed functioneel beheer werkt als smeerolie voor jouw organisatie en zorgt voor een optimale aansluiting van de informatievoorziening op de primaire en secundaire bedrijfsprocessen. Applicatiebeheerders zijn moeilijk te vinden en nog moeilijker aan je organisatie te binden. Dus is het logisch dat je je afvraagt hoe je zorgt voor continuïteit en behoud van applicatiekennis, zeker nu het verandertempo in de ICT steeds hoger wordt en complexiteit van de onderlinge gegevensstromen van applicaties toeneemt…

Daarnaast is het maar de vraag of jouw organisatie voldoende tijd en aandacht heeft voor deze ondersteunende taken: applicatiebeheer is essentieel, en het is niet je core business. Dit is tevens de reden waarom veel collega-gemeenten hebben gekozen voor het uitbesteden van hun ICT in de vorm van een hostingsovereenkomst.

Afname administratieve lastendruk
Wij bieden de mogelijkheid om het functioneel applicatiebeheer op Middelen en Innen uit te laten voeren door onze specialisten. Het uitbesteden van applicatiebeheer is een kwestie van vertrouwen. Je wilt continuïteit, lagere kosten, goede service en een partij die het vertrouwen waard is. Het gaat tenslotte om het ondersteunen van je organisatie. Daarnaast worden onze applicaties steeds vaker gezien als instrument om kosten te besparen bij de uitvoering van de taken. Onze functioneel beheerders maken optimaal gebruik van de beschikbare mogelijkheden van jouw applicatie. Hierdoor neemt de administratieve lastendruk af en het werkplezier toe in de gebruikersorganisatie. Het doel van de functioneel beheerder is dat werk verdampt met als uiteindelijk doel ‘administreren met het licht uit’.

Binnen de dienst Functioneel Applicatiebeheer zijn een drietal modules opgenomen; Gebruikersbeheer, Wijzigingenbeheer en Functionaliteitenbeheer. Deze modules zijn gebaseerd op het framework van Business Information Services Library (BiSL). BiSL biedt een kapstok om het werk, de processen en activiteiten van functioneel beheer te organiseren.

Je ontvangt maandelijks een rapportage over de geleverde diensten. Dit maakt het mogelijk om adequaat sturing te geven op het proces.

FAB IBV.png
Uitvoerend Functioneel Applicatiebeheer

De voordelen voor jou.
Met het uitbesteden van het Functioneel Applicatiebeheer kun je de kwaliteit van het gebruik van de applicatie verhogen en je kwetsbaarheid verlagen, je haalt op deze wijze namelijk expertise in huis die nooit op dat niveau voortdurend in de eigen organisatie beschikbaar is.

Een vast aanspreekpunt die bekend is met de organisatie zorgt voor een fijne samenwerking tussen gemeente en partner. De functioneel beheerder beantwoordt je vragen zonder dat daar direct incidentele kosten aan verbonden zijn en benadert je proactief als er iets gedaan moet worden c.q. opgeschoond moet worden ten bate van de gestelde doelstellingen (vastgelegd in de DVO).

Deel via:

Meer lezen over de voordelen van Functioneel Applicatiebeheer?

In de volledige klantcase gaan we in op het proces, de samenwerking en de oplossing.

‘Nieuwe ontwikkelingen? Die bedenk en maak je samen.’

Wilco Moen, Product Manager Financiën & Services
Wilco Moen

Ik help je graag verder

+31 6 2952 7440