Direct naar de content
icon search white
Bereikbaarheid 24/7 van managementinformatie
Snellere dienstverlening
Betrouwbaarheid 100% van het systeem

Gemeente Binnenmaas heeft hun oude AS400 systeem de deur uit gedaan en zijn met hun ERP systeem naar de cloud gegaan. Hiermee wilden zij een betere performance realiseren; meer betrouwbaarheid en beschikbaarheid van hun financiële systeem voor managementinformatie.

Onbetrouwbare machine

Harmonisatie van de financiële systemen

Gemeente Binnenmaas had nog een oude AS400, die draaide op de server van de regionale ICT-organisatie. Ze moesten deze al een tijd vervangen, maar doordat er een harmonisatie van de financiële systemen van de Hoeksche Waard aan zat te komen, wilden ze hier toch mee wachten.

Veilig naar de cloud

Risico vermijden

Toen bleek dat de harmonisatie vertraging had opgelopen, pleitte Nico Stolk, Controller bij gemeente Binnenmaas, voor een optie om de oude AS400 te vervangen.

Nico Stolk, Controller bij gemeente Binnenmaas

‘De beschikbaarheid van de financiële systemen op de AS400 kon gemeente Binnenmaas niet langer garanderen. Het risico dat deze eruit klapte was te groot, daarom zijn wij naar cloud gegaan.’

Meer zekerheid over beschikbaarheid en ondersteuning

Soepele overgang naar de cloud

Vier weken voor de overgang naar de cloud, heeft de AS400 het begeven, dus moest de migratie ineens versnellen. Deze unieke situatie vereiste flexibel en daadkrachtig handelen van PinkRocccade op het onverwachte moment dat het systeem uitviel. 'De operatie is naar voren gehaald en qua proces sneller uitgevoerd dan normale omstandigheden. Dit is uitstekend gegaan en uitermate soepel verlopen met de betrokken partijen. Het is in een periode van goed een week uitgevoerd.' zegt Stolk. 'De medewerkers wilden af van de slechte
performance en hebben nu meer zekerheid over beschikbaarheid en ondersteuning.'

Deel via:

Wil je meer weten?

In de volledige klantcase gaan we in op het proces, de samenwerking en de oplossing.

De volledige klantcase bekijken?

Download document (3MB)

Informatievoorziening

Gemeenten en andere overheidsorganisaties krijgen nieuwe taken en verantwoordelijkheden waardoor nieuwe samenwerkingen met andere gemeenten, waterschappen, veiligheidsregio's, uitvoeringsorganisaties en andere ketenpartners ontstaan.

Informatievoorziening

Experts

Maak kennis met onze experts

‘Mijn doel met onze dienstverlening? Steeds meer toegevoegde waarde leveren met steeds minder complexiteit.’

Ferry Dekker, Manager Services, Hosting en techniek
PinkRoccade_0271.png

Ik help je graag verder

+31 6 4670 6977