Direct naar de content
icon search white
Werk & Inkomen

Fraude & Handhaving

Burgers regelen steeds vaker hun eigen zaken online. Ze geven bijvoorbeeld hun inkomen en vermogen door. Hartstikke goed natuurlijk, want dat scheelt de gemeente werk. Maar wat als de burger fraudeert? Dan wil je als gemeente natuurlijk ingrijpen! Daar helpen wij je graag bij. Met de module Fraude & Handhaving. Hiermee krijg je een signaal als fraudeonderzoek nodig is.

Je bent fraude de baas met de module Fraude & Handhaving!

Met de module Fraude & Handhaving registreer en verwerk je alle informatie over fraude en fraudeonderzoeken. Je profiteert daarbij van de volgende voordelen: 

Je kunt snel ingrijpen door goede signalering

De module Fraude & Handhaving geeft je een signaal als de gegevens in het systeem elkaar tegenspreken. Bijvoorbeeld als iemand een uitkering krijgt, maar ook een ander inkomen heeft. Je maakt dan eenvoudig een actieplan in de module. 

Je bouwt snel een overzichtelijk fraudedossier op

Nadat je een signaal hebt gekregen, start je een registratie en onderzoek. De uitkomsten van de onderzoeken, de correspondentie naar de burger en andere belangrijke gegevens bewaar je overzichtelijk in hetzelfde systeem. Zo kun je snel actie ondernemen als de situatie van de burger verandert. 

Je werkt efficiënt

Je hebt een integraal beeld van de burger. Het systeem koppelt alle gegevens uit het sociale domein aan elkaar binnen het systeem. Zo vind je snel alle informatie die je nodig hebt om de situatie te beoordelen.

Deel via: