Direct naar de content
icon search white
iDatamasking

iDatamasking - toegevoegde waarde

De komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een verandering voor het gebruik van persoonsgegevens. Dat geldt ook voor het testen en opleiden in een testomgeving met werkelijke persoonsgegevens. Uitsluitend in gevallen waarvoor geen alternatief is, is dit toegestaan. Wij hebben een alternatief voor die testomgeving: iDatamasking.

De voordelen van iDatamasking

  • Testen met representatieve gegevens
  • Werkelijke adressen met fictieve personen
  • Volledig ontzorgd in de Pink Private Cloud

De gehele keten

Door te kiezen voor iDatamasking liften applicaties, in de testomgeving van iBurgerzaken, mee met de anonimisering van deze module. Is er in jouw testlandschap al een koppeling gelegd naar iBurgerzaken? Dan gaan we graag samen met jullie applicatie- of systeembeheerders aan de slag om de gekoppelde applicaties gebruik te laten maken van de anonieme persoonsgegevens van iBurgerzaken. Zo heb je door het gebruik van iDatamasking je gehele testketen op orde.

Aan de slag: Hoe gaat de implementatie?

Bij de implementatie van iDatamasking ontzorgen we je volledig. Wij sluiten iDatamasking aan op de iBurgerzaken (incl. Cipers) testomgeving. En we stemmen het moment van anonimisering met je af. Vervolgens testen we of de anonimisering geslaagd is en lichten we de anonimisering toe. Dan ben je meteen op de hoogte wanneer de iBurgerzaken (incl. Cipers) testomgeving voldoet aan de AVG! Heb je na de implementatie van iDatamasking nog vragen? Dan staan de deskundigen van ons Kenniscentrum je graag te woord.

Helemaal ontzorgd

iDatamasking wordt door onze technische consultants geïmplementeerd en aangesloten op jullie testomgeving iBurgerzaken. De anonimisering wordt niet tijdens werktijden uitgevoerd, zodat de bedrijfsvoering niet gehinderd wordt. Onze technisch consultants raadplegen dan geen persoonsgegevens. En ze maken geen gebruik van een ‘vertaaltabel’ voor iDatamasking. De onherleidbaarheid van de persoonsgegevens is dus gewaarborgd. Zo is zelfs de implementatie van iDatamasking vrij van privacy risico’s.

Deel via:

‘Optimaliseren van processen dankzij innovaties met klanten en partners.’

Engelbert Wijnhoven, Manager Grote Gemeenten
Engelbert Wijnhoven