Direct naar de content
icon search white
Handboek Burgerzaken Amsterdam (HBA)

HBA - portfolio en leverdata

Een betrouwbare overheid betekent zo min mogelijk fouten maken in de dienstverlening. Het snel en makkelijk raadplegen van kennisbanken is daarvoor essentieel. Met de geïntegreerde koppeling tussen het Handboek Burgerzaken Amsterdam (HBA) en iBurgerzaken bereik je de vakinhoudelijke ondersteuning met één klik.

Pilot bij kwartiermakergemeenten loopt

De kwartiermakergemeenten kwamen voor de eerste keer samen op 28 maart 2018. Inmiddels gebruiken ze de geïntegreerde koppeling tussen HBA en iBurgerzaken. In eerste instantie zijn daarbij de volgende processen geanalyseerd en ingericht: geboorte, reisdocumenten en verhuizen. Voor de andere burgerzakenprocessen bepalen we op dit moment welke links op korte termijn geplaatst gaan worden.

Nog in 2018 landelijk beschikbaar

Eind dit jaar komt deze koppeling met inhoud beschikbaar voor andere gemeenten. Kortom, nog dit jaar kunnen alle Nederlandse gemeenten die dat willen gebruikmaken van deze geïntegreerde koppeling en de vele voordelen. “En uiteraard zorgen we dan voor een speciaal aanbod”, vult Sanne van der Zanden, Product Champ voor deze geïntegreerde koppeling bij PinkRoccade Publiekszaken aan.

Deel via:

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Manager Development
Sanne van der Zanden (2019)