Direct naar de content
icon search white
Portfolio

iVerblijf & Adres

De gemeente moet wettelijk iedereen die binnen haar grenzen woonachtig is, registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Naast de gemeente zelf, baseren meer dan 600 instellingen, zoals de Sociale Verzekeringsbank, pensioenfondsen en de Belastingdienst, zich hierop. Het is dan ook randvoorwaardelijk dat deze actuele en betrouwbare gegevens bevat. Dit maakt de overheid efficiënter, de dienstverlening beter en de aanpak van fraude doeltreffender.

Verhuizen - aangifte

Digitale dienstverlening

Het de burger zo gemakkelijk mogelijk maken om de verhuizing door te geven is de eerste stap naar een correcte BRP. Een adreswijziging online aangeven via de gemeentelijke website is met de app iVerblijf & Adres een fluitje van een cent. En past bij de wens van de burger om niet naar het gemeentehuis te hoeven als dat niet echt noodzakelijk is.

Risicoprofielen uniek en effectief

De app toetst adresmutaties automatisch aan de hand van door de gemeente zelf in te stellen risicoprofielen. Het is daarmee een digitale vervanger van een deel van het ‘vroegere werk’ van de baliemedewerker. De zogenaamde ‘groene verhuizingen’ – aangiftes met geen enkele reden om aan de betrouwbaarheid hiervan te twijfelen – worden vervolgens direct doorgevoerd naar de BRP.

Werkdrukvermindering 

Het niet meer hoeven overkloppen van de door de burger ingevoerde informatie en het verwerken van deze gegevens zonder tussenkomst van een ambtenaar, leidt tot een werkdrukvermindering die oploopt tot wel 40%. Tijd die bijvoorbeeld besteed kan worden aan de speciale gevallen of aan adresonderzoek.

Deel via:

Wil je meer weten?

Henk van den Boom, afdelingsmanager Burgerzaken en receptiebalie bij gemeente Ede vertelt in deze klantcase meer over het proces en de oplossing.

De volledige klantcase bekijken

Download document (796KB)

‘Mijn doel: 10 miljoen blije burgers én 250 tevreden gemeenten.’

Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken
Mat Keijers

Ik help je graag verder

+31 (0)6 2952 7442