Direct naar de content
icon search white
iService

Documentcreatie

Standaard documentcreatie is voor gemeenten cruciaal. Door deze processen goed te organiseren wordt een goede en snelle communicatie met klanten mogelijk.

Ontwerp, productie en distributie

Regelmatig worden bij het opstellen van tekstdocumenten binnen de gemeente, reeds vastgelegde gegevens handmatig overgenomen. Door informatiesystemen onderling te koppelen, kunnen deze gegevens automatisch worden ingevuld in tekstdocumenten. Dat resulteert in een efficiƫntere, snellere dienstverlening. Bovendien zorgt dit voor een uniforme en eenduidige opmaak van bijvoorbeeld akten, brieven en facturen.

De partnerproducten (van Smart Documents en Kofax) die we binnen iBurgerzaken inzetten, maken dit mogelijk. Bovendien is beheer vanuit een centrale plek mogelijk. We geven adviezen om het documentenbeheer te verbeteren als de noodzaak vanuit de interviews blijkt.

Uit handen geven

Kanttekening: de aangeboden oplossingen zijn niet al te gebruiksvriendelijk. Dat is een veelgehoord probleem en we zijn ons daarvan bewust. Zeker als je als gemeente maar af en toe iets moet wijzigen, blijkt het in de praktijk lastig om dit goed in te regelen en de kennis hiervan te borgen. Daarom hebben we ook specifieke diensten ontwikkeld om dit werk uit handen nemen:

  • Abonnement voor installatie Kofax modeldocumenten na elke release [abonnement]
  • Strippenkaart voor aanmaken en aanpassen Kofax modeldocumenten [strippenkaart]
  • Ondersteuning van een expert op het gebied van tekst data integratie [iAcademy]

We betrekken bij dit onderdeel de expert op het gebied van tekst data integratie en/of de functioneel applicatiebeheerder.

Deel via: