Direct naar de content
icon search white
Webinars en e-learnings

Online sessie: iBurgerzaken voor allemaal

Gemeenten zijn er voor iedereen, daarom is het belangrijk om de dienstverlening aan te laten sluiten op de behoeften van alle mensen. Maar ook dat we belangrijke informatie zó formuleren en vormgeven dat iedereen het in 1 keer kan begrijpen. Ook als ze moeite hebben met lezen en verwerken van informatie zoals bijvoorbeeld laaggeletterden, mensen met een licht verstandelijke beperking en minder digitaalvaardigen. Maar hoe zorg je er als gemeente voor dat inwoners jouw boodschap begrijpen én de vormgeving ervan aanspreekt? En hoe kan de software van iBurgerzaken daarbij ondersteunen? Daar gaat de online sessie van 4 november 2021 over, waar we jou en je collega's voor uitnodigen. Deze sessie is in samenwerking met kwartiermakergemeente Amsterdam. 

Direct aanmelden

Gemeente Amsterdam als kwartiermaker 

Gemeente Amsterdam zet Taal voor allemaal in om onmisbare informatie toegankelijk en begrijpelijk te maken voor alle Amsterdammers. Informatie die mensen écht nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving. Informatie over rechten, plichten, veiligheid, gezondheid etc. Alleen een toegankelijke tekst is niet genoeg. Het gaat ook om heldere achterliggende regelgeving, processen en documenten. Amsterdam werkt zo aan een inclusieve dienstverlening voor haar eigen burgers, bedrijven en instellingen.

Samen werken aan inclusieve dienstverlening

Amsterdam deelt tijdens de sessie op 4 november van 14.00 tot 16.00 uur graag haar kennis en ervaring met jouw gemeente én PinkRoccade over dit onderwerp. We nemen je niet alleen mee in het gedachtengoed van Taal voor allemaal maar we zetten je ook aan het werk. Wat kun je zelf voor jouw gemeente toepassen en hoe? Tevens is dit het startpunt voor het toepassen van Taal voor allemaal binnen iBurgerzaken. Na deze sessie gaan we namelijk aan de slag met het eerste proces binnen iBurgerzaken. Zo werken we aan iBurgerzaken voor allemaal!

Meld je nu aan voor de sessie op 4 november

Laat je inspireren en denk met ons mee over hoe we samen de dienstverlening inclusiever maken. De sessie is interessant voor communicatiespecialisten, adviseurs, beleidsmedewerkers én managers van de afdeling dienstverlening/burgerzaken. Uiteraard zijn applicatiebeheerders en medewerkers ook welkom.

Belangrijke informatie

Deelname aan deze sessie is gratis. Na inschrijving ontvang je een e-mailbevestiging met daarin de link om deel te nemen. 

Neem gerust contact op

Heb je een vraag over deze sessie? Mail dan gerust naar Loes Meijs via Loes.Meijs@PinkRoccade.nl

Deel via:

‘Samen met de gemeenten bepalen wat er voor functionaliteiten worden ontwikkeld. En zorgen dat het snel in gebruik genomen wordt. Daar ga ik voor!’

Michelle Meekes, Product Owner
Michelle Meekes.png (1)