Direct naar de content
icon search white
Opleidingen

Opleiding Public Scrum

Heeft jouw gemeente ook moeite met beleidsvorming en de ontwikkeling daarvan? Neemt projectaansturing veel tijd in beslag en heeft jouw gemeente nog geen heldere en transparante aanpak? Het toepassen van (Public) Scrum geeft hier antwoord op.

Een veeleisende burger en een veranderend informatielandschap zorgen ervoor dat gemeenten steeds vaker onder een enorme druk staan. Dat roept om een nieuwe, flexibele manier van de inrichting van beleidsvorming, bedrijfsvoering en (project)aansturing.

Hoe kan mijn gemeente Public Scrum gebruiken om te anticiperen?
Scrum is ontstaan vanuit de ICT voor de ontwikkeling en het onderhouden van complexe producten. Vandaag de dag wordt het als raamwerk steeds vaker binnen de lokale overheid gebruikt op verschillende terreinen. Denk aan beleidsvorming, herindeling en product- en dienstenontwikkeling. Scrum kenmerkt zich door iteratieve, incrementele aanpak om voorspelbaarheid te optimaliseren en risico’s te beheersen. Zelfsturende teams leveren op een productieve, efficiënte en creatieve wijze de hoogste mogelijke waarde.

‘Public Scrum maakt een einde aan de eindeloze vergadercultuur, het biedt meer inzicht in het verloop van het beleidsproces en het levert een tijdwinst op tot wel 60%.’

Onze organisatie heeft het Scrum raamwerk de afgelopen jaren succesvol ingezet voor softwareontwikkeling
Onze jarenlange ervaring binnen het domein van de lokale overheid en onze expertise op het gebied van publieke processen, maakt ons de ideale partner voor de begeleiding van (Public) Scrum bij gemeenten. Laat ons jou helpen om efficiënt jouw doelen te bereiken.

Wij bieden diverse trainingen op maat, die jouw gemeente kan helpen bij onder meer:

  • Het bepalen waar en hoe (Public) Scrum jou kan helpen binnen jouw organisatie, afdeling of (project)team;
  • Implementeren van (Public) Scrum door het trainen van Scrum team(s) en haar stakeholders.
  • Trainen van de rollen binnen het Scrum Team (Scrum masters/Procesbegeleiders, Product Owners/Proceseigenaars en Teamleden/Specialisten).

Heeft jouw gemeente behoefte aan de opleiding Public Scrum?
Neem contact op met Johan Meeusen voor een maatwerk aanpak.

Johan.Meeusen@pinkroccade.nl
06-295 281 55

Jouw trainer
Johan Meeusen heeft jarenlange ervaring als Scrum Master en Agile Coach bij PinkRoccade Informatievoorziening. Ook heeft hij ervaring in het verzorgen van Scrum Trainingen voor startende –en gevorderde Scrum teams, coachen van Scrum Masters en het begeleiden van Scrum trajecten bij organisaties in de lokale overheid.

Deel via: