Direct naar de content
icon search white
Opleidingen

Hoe word jij de data pionier binnen jouw gemeente?

Als gemeente heb je veel data tot je beschikking. De vraag is hoe zet je al deze data om naar bruikbare informatie voor het beleid en management. In de workshop; hoe word jij de data pionier binnen jouw gemeente gaan we praktijkgericht aan de slag en geven we je handvatten om bruikbare informatie voor het beleid te maken. Welke vragen spelen er binnen jouw gemeente? En hoe beantwoord je deze en kun je ze voorzien van de juiste informatie?

Meld je aan voor de workshop op donderdag 17 mei 2018 en word data pionier binnen jouw gemeente.

Direct aanmelden voor deze opleiding(en)

Data gedreven sturing
Tijdens de workshop gaan we aan de slag met data gedreven sturing. De volgende vragen worden tijdens het 1e gedeelte van de workshop besproken:

 • Welke data is beschikbaar en heb je nodig?
 • Welke data is volledig om te monitoren en kunnen sturen op basis van beïnvloedbare indicatoren?
 • Welke data zou je kunnen toevoegen om de gegevens nog meer waarde te geven
 • Welke berekeningen/data-verrijkingen zijn interessant voor beleidsmedewerkers?
 • Hoe zet je een dashboard, zoals iNzicht, in en welke indicatoren ga je monitoren?
 • Hoe vertaal je het dashboard naar beleid?

Na een korte pauze gaan we aan de slag met welke stappen zet je om data om te zetten naar bruikbare informatie.

 • Welke indicatoren en databronnen horen bij elkaar. Hoe formeer je de data vanuit verschillende domeinen om een integrale analyse te kunnen maken?
  Hoe houd je als gegevensbeheerder er rekening mee hoe je de informatie en analyses klaar zet voor verschillende eindgebruikers zoals: beleidsmedewerker, financieel adviseur, teamleider, manager of bestuurder?
 • Welke interne data is slim om te combineren met publieke data, welke stappen moet je nemen om tot een gecombineerde data-analyse te komen en hoe visualiseer je dit in een dashboard?
 • Hoe houd je rekening met de verschillende type data in het samenstellen van de dashboards? Bijvoorbeeld ten behoeve van: interventies, financiële verantwoording, verdiepende analyses, externe ketenpartners, burgers of de raad?
 • Hoe houd je rekening met bepaalde frequenties van verversingen van de verschillende databronnen?
 • Hoe koppel je als gegevensbeheerder het monitoren aan de P&C cyclus binnen de gemeente. Hoe stem je dit af?
 • Hoe inventariseer je volgens een strak proces de (nieuwe) informatiebehoeften van eindgebruikers en hoe verwerk je dit als gegevensbeheerder in de dashboards?

Als afsluiting laten we je zien hoe je iNzicht kunt gebruiken in de verschillende beleidsvraagstukken. Hoe maak je gebruik van het dashboard en hoe genereer je zelf dashboards. Na de workshop kun je aan de slag met het omzetten van data naar informatie en kun je deze met behulp van iNzicht eenvoudig en gebruiksvriendelijk monitoren en sturen op basis van data.

De workshop wordt gegeven door van Dam & Oosterbaan. 

Deze workshop wordt aangeboden na de Klantendag van PinkRoccade Informatievoorziening en start om 13.00uur. Klik hier voor meer informatie over de klantendag!

Locatie: Makeblijde | Oud Wulfseweg 3 | 3992 LT HOUTEN

Tot dan!

*Deelname aan de workshop is € 295,00 (excl. btw). Bij no-show of annulering na 3 mei brengen wij € 100,00 (excl. btw) in rekening. De klantendag inclusief de netwerklunch is uiteraard kosteloos.  

Deel via:

Wil je meer weten over data gedreven sturing?

Om de juiste dienstverlening te kunnen verlenen is het een must om goede kwalitatieve gegevens te hebben binnen de gemeente.

Klik hier voor de infographic!

Download document (1MB)

‘Samen kom je verder!’

Cora Schreuders, Business Analist Informatievoorziening
PinkRoccade_0098.png

Ik help je graag verder

+31 6 4609 1115