Direct naar de content
icon search white
Opleidingen

Cipers iSeries: Selecties binnen Cipers iSeries (Variabele uitvoer - Basis)

Deze training bestaat uit een basis en een vervolg deel en duurt één dag per onderdeel. Met de functionaliteit van variabele uitvoer kunt u op een effectieve wijze selecties uit uw gemeentelijke basis administratie ophalen. De gemaakte overzichten kunt u opslaan, afdrukken en/of (binnengemeentelijk)verstrekken aan uw afnemers.

Variabel basis

In het basisdeel van de cursus wordt stap voor stap geoefend in het definiëren van een selectie en het maken van aanvullende overzichten. Dit gebeurt aan de hand van gerichte opdrachten. Daarbij wordt uitgebreid aandacht besteed aan de opmaak van de geselecteerde gegevens. Het doel van dit eerste cursusdeel is dat u zelfstandig selecties kunt maken met Variabel uitvoer van Cipers iSeries.

Agenda

Tijdens de cursus gaan we dieper in op o.a. de volgende zaken.

  • Definiëren variabele uitvoer: Met deze functie maakt u een definitie van de gegevens die u wenst te selecteren en/of af te drukken.
  • Verwerken variabele uitvoer: Met deze functie start u daadwerkelijk een selectie  
  • Definiëren extern bestand: Hiermee legt u de definities voor uw selectie vast
  • Verwerken extern bestand: Met deze functie start u daadwerkelijk het aanmaken van een extern bestand.
  • Overzicht straten
  • Tellingen: Met deze deze functie vervaardigt u tellingen over uw personenbestand. Daarbij kan een peildatum gebruikt worden

Bestemd voor

Medewerkers burgerzaken die belast zijn met het maken van verschillende vormen van selecties en tellingen uit Cipers iSeries. Dit voor het verstrekken van interne gegevens en/of voor aanvullende kwaliteitscontrole van de bestanden. 

Vereiste voorkennis

Basiskennis van de GBA en ervaring met de werkzaamheden van de afdeling burgerzaken.

Duur

Deze cursus bestaat uit een basis en een vervolg deel en duurt één dag per onderdeel. Beide dagen vinden plaats van 09:30 tot 16:30 uur. Tijdens de opleiding wordt u een lunch aangeboden.  
NB Indien u zich wilt inschrijven voor de tweede dag van deze opleiding dient u zich separaat aan te melden.
Momenteel staat alleen Variabele uitvoer - Basis gepland. Vervolg zal in het nieuwe jaar gepland gaan worden. 

Uw investering

€ 495,00 per persoon per dag, inclusief lunch (excl. BTW).

Meer informatie

Voor meer informatie over deze opleiding neemt u contact op met Projectsupport via prlg.projectsupportpubliekszaken@pinkroccade.nl of belt u naar +31 (0)88 110 1500.

Deel via: