Direct naar de content
icon search white
Opleidingen en trainingen

iAcademy training zaakgericht werken

Zaakgericht werken is niet meer weg te denken uit het dagelijkse werk van de gemeente. Toch zijn er verschillen qua invulling en aanpak. iBurgerzaken biedt de mogelijkheid om te koppelen met meerdere zaaksystemen en kent verschillende mogelijkheden qua architectuur om dit in richten. Deze training op 7 juli 2022 gaat daarom dieper in op dit thema. Lees snel verder en schrijf je in.

Direct aanmelden voor deze opleiding of training

  • 7 juli
    09.30 - 14.00
    PinkRoccade Local Government, Meerendonkweg 35 in 's-Hertogenbosch

Waar gaat de training over?

Tijdens deze training bespreken we de verschillende mogelijkheden hoe dat er gekoppeld kan worden tussen iBurgerzaken en een zaaksysteem. Daarnaast gaan we ook dieper de inhoud in. Hoe zorg ik er nu voor dat een (nieuw) iBurgerzaken proces ook automatisch beland in mijn zaaksysteem? We gaan ook bespreken hoe je de juiste bewaartermijn van een zaak meegeeft aan het zaaksysteem. Zodat al je documenten en zaken volgens de juiste archiveringstermijn bewaard blijven.

Ook bespreken we de continuiteitsvoorziening; deze maakt het mogelijk om het werk in iBurgerzaken te kunnen voortzetten ondanks het feit dat het zaaksysteem of een andere schakel in de keten om wat voor reden dan ook niet bereikbaar is. Als laatste gaan we ook kijken hoe dat we zelf zaakberichten opnieuw kunnen versturen en zelfstandig analyses kunnen doen wanneer een zaak of document niet aanwezig is in het zaaksysteem.

Meer over zaakgericht werken

Zaakgericht werken is niet meer weg te denken uit het dagelijkse werk van de gemeente. Toch zijn er verschillen qua invulling en aanpak. iBurgerzaken biedt de mogelijkheid om te koppelen met meerdere zaaksystemen en kent verschillende mogelijkheden qua architectuur om dit in richten. Wanneer iBurgerzaken is aangesloten op een zaaksysteem worden meteen alle Burgerzaken processen zaakgericht verwerkt en opgeslagen in het zaaksysteem. Dit scheelt héél veel handmatig werk. Met de integratie sla je dus in één keer een grote zaakgericht werken slag! Waar de ene gemeente al automatisch zaken en documenten opslaat in een zaaksysteem, heeft de andere gemeente deze opslag van zaken en documenten nog niet geregeld.

Ralph Robben, consultant

‘Juist omdat er zoveel verschillen qua invulling en aanpak zijn, is het fijn dat deze training in groepsverband is. Zo deel je ervaringen met collega gemeenten en leer je van elkaar.’


Het resultaat na het volgen van deze training

Je kent alle mogelijkheden om zaakgericht werken met iBurgerzaken mogelijk te maken. Daarnaast weet je hoe je ervoor zorgt dat processen in iBurgerzaken digitaal worden opgeslagen. Ook ben je in staat om incidenten die met de zaakkoppeling kunnen voorkomen, te analyseren en zelfstandig op te lossen.

Datum, tijd & locatie

Ralph Robben, consultant bij PinkRoccade Publiekszaken is de host tijdens deze training op donderdag 7 juli van 09.30 tot 14.00 uur. De training vindt plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch. Het adres: Meerendonkweg 35 in 's-Hertogenbosch.

Doelgroep 

Ben jij functioneel beheerder, DIV-medewerker of beheerder van het zaaksysteem? Schrijf je dan zeker in!

Kosten en overige (annulerings)voorwaarden

  • Deze training is bij het Samen Verder dienstverleningspakket (pakket 2) inbegrepen. Geen Samen Verder pakket? Dan kost deelname € 750 per persoon. Neem je nog één collega mee? Dan betaalt deze persoon € 250;
  • De training gaat door bij minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers;
  • Na inschrijving ontvang je een e-mailbevestiging. Daarna ontvang je snel meer details over de training; 
  • Deelname annuleren? Dat kan alleen uiterlijk 24 uur van te voren door een e-mail te sturen naar info.prlg@pinkroccade.nl. Anders zijn wij helaas genoodzaakt de kosten in rekening te brengen.  

Neem gerust contact op

Heb je een vraag over deze training? Mail dan naar: info.prlg@pinkroccade.nl

Deel via:

‘Samen verder door processen te optimaliseren.’

Ralph Robben, Consultant
pinkroccade_Ralph_Robben_6778_AS.png (1)