Direct naar de content
icon search white
Evenementen

Regiosessies ‘Digitale aangifte overlijden, waarom wachten?’

Voorafgaand aan het overleg van de GebruikersVereniging PinkRoccade organiseren we een zestal regiosessies over de digitale aangifte overlijden. 

Digitale aangifte overlijden: Sneller, beter én kostenbesparend

Uitvaartverzorgers kunnen in steeds meer gemeenten digitaal aangifte doen van overlijden. Op voortvarende wijze is een mogelijkheid gecreëerd om structureel langs de elektronische weg aangifte bij overlijden te doen. Hierbij is gebruikgemaakt van de ruimte die de bestaande wetgeving biedt en wordt eHerkenning (minimaal niveau 2+) ingezet voor identificatie.

Regel het goed voor elkaar; nabestaanden, uitvaartverzorger én gemeente

Veel uitvaartverzorgers en gemeenten maken hiervoor gebruik van iOverlijden van PinkRoccade Local Government. Uit lopende projecten blijkt dat deze werkwijze uitvaartverzorgers én gemeenten veel tijd – en daarmee geld – bespaart. Bovendien is de akte van overlijden eerder bij de nabestaanden, doordat het proces sneller verloopt nu gegevens volledig digitaal verwerkt kunnen worden.

Zo hoeft de uitvaartverzorger niet meer naar het gemeentehuis en kan de aangifte 24/7 worden gedaan. Wordt het uittreksel burgerlijke stand, tijdens de aangifte door de uitvaartverzorger, direct betaald via iDEAL. En maakt de gemeente, zonder de gegevens over te kloppen, de akte op. Hierdoor ontvangt de uitvaartverzorger meestal nog dezelfde werkdag het verlof, het uittreksel en eventueel andere documenten via de mail.

Locatie & data

Meer weten over de wijze waarop gebruik gemaakt kan worden van iOverlijden? We organiseren een zestal regiosessies om uitvaartverzorgers en gemeenten te informeren: 

Regio

Plaats

Datum

Aanvang

1

Gemeentehuis Weert

Di. 08-11-2016

10.30 uur

2

Gemeentehuis Bergen op Zoom

Wo. 19-10-2016

10.00 uur

3

Gemeentehuis Maassluis

Ma. 31-10-2016

10.30 uur

4

Gemeente Velsen

 Wo. 16-11-2016

11.00 uur

5

Kasteeltje Bemmel
(gemeente Lingewaard)

 Di. 01-11-2016

10.30 uur

6

Gemeentehuis Dalfsen

 Ma. 07-11-2016

10.30 uur

7

Voormalig gemeentehuis Smilde

Do. 13-10-2016

10.30 uur

Programma 

  • Werkwijze en voordelen voor en door gemeente én uitvaartverzorger
  • Demonstratie iOverlijden (iBurgerzaken): aangifte door uitvaartverzorger
  • Demonstratie iOverlijden (iBurgerzaken): verwerking door gemeente
  • Presentatie stappenplan; hoe dit in de praktijk te brengen!

Uw investering

Het enige wat we van je vragen is wat tijd, want deelname is kosteloos. Elke regiosessie duurt twee uur en sluiten we af met een gezamenlijke lunch. 

Aansluitend zal het regio-overleg van het platform Burgerzaken van de GebruikersVereniging PinkRoccade Local Government (GV PRLG) plaatsvinden. Deze bijeenkomst is enkel voor leden van de GV PRLG. 

Deel via: