Direct naar de content
icon search white
Evenementen

NVVB jaarcongres 2020

In 2020 spelen er veel actualiteiten rondom identiteit, zoals de Wet Digitale overheid, de ontwikkelingen rondom de digitale identiteit, de implementatie van de elektronische geboorteaangifte, de vernieuwing van het reisdocumentenstelsel. De NVVB ziet voor gemeenten een rol weggelegd bij de activatie van digitale identiteiten. Het hoofdthema van het NVVB congres is: IDeale Dienstverlening. 

Direct aanmelden voor dit evenement

  • 5 oktober
    09.00 - 23.59
    NH De Leeuwenhorst, Noordwijkerhout
  • 6 oktober
    09.00 - 16.30
    NH De Leeuwenhorst, Noordwijkerhout

We ontmoeten je graag op 5 en 6 oktober in NH Leeuwenhorst, Noordwijkerhout tijdens het NVVB jaarcongres 2020. 

Bezoek ons op de beursvloer, stand 44

Wij laten je op onze beursstand zien hoe wij met onze iBurgerzaken applicatie en dienstverlening, jouw gemeente kunnen voorzien van de meest ideale dienstverlening. De 100 Best Practices die wij vorig jaar hebben opgehaald sluiten hier naadloos op aan. Bekijk daarnaast de nieuwste ontwikkelingen -waaronder iGeboorte+) op een van onze demoplekken. 

Volg een van onze 4 workshops

iNSPIRATIE voor IDeale Dienstverlening 
Vanuit uiteenlopende onderwerpen en invalshoeken publiceerden we 100 best practices van verschillende gemeenten; co-creatie, selfservice, procesoptimalisatie, communicatie en aansturing. Waarom? Het delen van deze kennis levert sowieso meer op dan het voor onszelf houden. We willen immers samen burgers, bedrijven, instellingen én gemeenten in hun kracht zetten. Om daarmee de gemeentelijke dienstverlening verder te verbeteren. We realiseren ons echter ook dat meer dan 100 best practices misschien teveel stof tot nadenken biedt. Daarom helpen we je tijdens deze workshop graag net een stap verder: Met welke concrete tips ga jij vandaag nog aan de slag om je dienstverlening te verbeteren? Waarom zet je bepaalde best practices wel of niet in? Wat brengt welke best practice nu écht extra voor jouw gemeentelijke situatie?

[Workshop 36 - ronde 1 (maandag) en ronde 4 (dinsdag)]

Een keuzepallet aan IDeale Dienstverlening 
Gemeente Waalwijk had het gevoel niet alles uit de burgerzakenapplicatie te halen. Wat voor opties en keuzemogelijkheden zijn er? Hierdoor liepen zij tegen verschillende uitdagingen aan. Daarom is er begin 2019 samen met PinkRoccade een verbetertraject gestart op weg naar ideale dienstverlening. Het begon met een QuickScan; een vooronderzoek en interviews met verschillende medewerkers. Daardoor ontstond echt goed inzicht in de verschillende uitdagingen. En was elke iService-dag vervolgens toe te spitsen op de specifieke praktijksituaties en vraagstukken. Wat het gemeente Waalwijk vandaag de dag oplevert? Dat en meer hoor je tijdens deze workshop.

[Workshop 32 - ronde 2 (maandag)] 

Volledig goedgekeurde digitale geboorte aangifte conform Common Ground
Er is een nieuwe wet waardoor de geboorteaangifte volledig digitaal kan worden afgehandeld! Vooruitlopend op dit Koninklijk Besluit hebben VNG, NVVB en diverse gemeenten samen met PinkRoccade Publiekszaken en Evidos een oplossing uitgewerkt die aansluit bij de dienstverleningsambities van deze en andere gemeenten. Zij geven de arts, verpleegkundige of verloskundige een belangrijke rol binnen de geboorteaangifte. Laat je inspireren door Henk van den Boom, Afdelingsmanager Publiekszaken bij gemeente Ede en zet zelf ook de stap naar ideale dienstverlening helemaal in lijn met gedachtegoed van Common Ground.

[Workshop 35 - ronde 3 (dinsdag)]

Maak een persoonlijke afspraak
Graag in gesprek met mij en/of mijn collega’s? Laat het me voorafgaand aan het congres of tijdens het congres weten, we maken graag tijd voor een persoonlijk gesprek.

Deel via:

‘Mijn doel: 10 miljoen blije burgers én 250 tevreden gemeenten.’

Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken
Mat Keijers

Ik help je graag verder

+31 (0)6 2952 7442