Direct naar de content
icon search white
Evenementen

#LSG17 - 2e ronde

Op speciaal verzoek worden de workshops die voor de zomer zijn verzorgd binnen de Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten (#LSG17) herhaald in de omgeving van Utrecht. Grijp deze kans om alsnog workshop 1 en/of 2 bij te wonen.

Direct aanmelden voor dit evenement

Van elkaar leren

Om samen de selfservicepercentages van elke gemeente te verhogen, zijn we de Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten (#LSG17) gestart. Hoewel elke gemeente net even anders is en zijn eigen keuzes zal moeten blijven maken, valt er heel veel van elkaar te leren. En juist dat was merkbaar tijdens de eerste #LSG17 workshops: Hoe doet jouw gemeente dat? Waarom zijn deze keuzes gemaakt? Hoe kan ik dat bij mijn gemeente toepassen?

Jeroen Wieland, Coördinator Burgerzaken gemeente Rheden

‘Ik kan iedereen aanbevelen om deel te nemen aan #LSG17. Het is een laagdrempelige en leuke manier om samen met andere gemeenten aan de slag te gaan met verleiden naar het digitale kanaal.’

De basis op orde: beleid & website

In de eerste ronde #LSG17 workshops behandelen we allereerst de vraag:"Hoe kan beleid bijdragen aan het verhogen van selfservicepercentages?”. Diverse voorbeelden, van binnen en buiten de gemeentewereld, zorgen dat de deelnemers aan het denken worden gezet en vele ideeën op papier kunnen zetten.

Vervolgens bespreken we hoe een goede gemeentelijke website eruit ziet en gaan we de websites van deelnemers 'beoordelen'. Je website is immers hét startpunt van digitale dienstverlening! En als één ding belangrijk is, dan is het zorgen dat de basis op orde is…

Cindy Blom, Adviseur Bedrijfsvoering en Dienstverlening, Gemeente Nuth

‘Dank voor de leuke bijeenkomst. Het was een goede workshop, waarin wij absoluut weer waardevolle contacten hebben opgedaan.’

Wie zegt dat een gemeente geen reclame mag maken?

In de tweede ronde #LSG17 workshops behandelen we het onderwerp marketingcommunicatie; inzet van marketingcommunicatiemiddelen en het maken van een marketingplan. Tijdens deze workshops bespreken we uitgebreid voorbeelden van andere gemeenten, want waarom zou elke gemeente het wiel opnieuw moeten uitvinden?

Locatie 

Youmeet
Orteliuslaan 11*
3528 BA Utrecht (Papendorp)

*naast nr 850 en schuin tegenover nr 750!

Deelname is kosteloos

We vragen alleen een actieve bijdrage (commitment): Dit laat je zien door collega-deelnemers vrijblijvend te adviseren tijdens de regionale bijeenkomsten. Door online foto’s en filmpjes te delen van praktijkvoorbeelden met de #LSG17. En door, tussen de regionale bijeenkomsten in, concrete verbeteringen door te voeren in je gemeentelijke dienstverlening.

Label-blauw-spinaker-blauw.png

Deze workshops zijn onderdeel van de Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten (#LSG17). 
Meer informatie op www.lsg17.nl.

 

LSG17_AdobeStock_107480430_WM_horizon_600x400.jpg
Deel via:

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)