Direct naar de content
icon search white
Evenementen

iAcademy: Opleiding Continuïteitsvoorziening (onderhouden zaakberichten)

Tijdens deze iAcademy (digitale) opleiding op dinsdag 24 november 2020 leer je meer over het doel en de functionele werking van continuïteitsvoorziening in iBurgerzaken. Daarna gaan we dieper in op de technische achtergronden van het zaakgericht werken. Meld je nu aan wat er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Deze opleiding is geschikt voor gemeenten die continuïteitsvoorziening al enige tijd gebruiken en er dus ervaring mee hebben. 

Direct aanmelden voor dit evenement

iAcademy: Opleiding Continuïteitsvoorziening

In het kader van de optimale integratie tussen iBurgerzaken en een (willekeurig) zaaksysteem is de "Continuïteitsvoorziening" ontwikkeld. Deze voorziening zorgt ervoor dat de gebruiker (ambtenaar en/of burger) zo weinig mogelijk last heeft van mogelijke problemen met betrekking tot zaakberichten in het netwerkverkeer. Tijdens deze opleiding leer je o.a. meer over het doel en de functionele werking van continuïteitsvoorziening in iBurgerzaken. Daarna gaan we dieper in op de technische achtergrond van het zaakgericht werken. De opleiding is daarnaast interactief en volg je samen met collega's van andere gemeenten. 

Zo kunnen bij problemen in het netwerk naar het zaaksysteem, werkzaamheden aan bijvoorbeeld de balie vrijwel altijd voortgezet worden. De berichten die ontstaan na acties worden namelijk opgeslagen en vervolgens verzonden. Als de berichten niet kunnen worden afgeleverd, dan kunnen de berichten met deze voorziening op een later tijdstip alsnog opnieuw worden verzonden.

Naast het niet bereikbaar zijn van het zaaksysteem kunnen tal van andere oorzaken de reden zijn dat een bericht niet kan worden afgeleverd. Denk daarbij aan het ontbreken van specifieke informatie in het zaaksysteem (gebruikers niet bekend, zaaktypen en/of zaakresultaten niet afgestemd etc.) die noodzakelijk is om een bericht correct af te kunnen leveren.

Doelgroep

Deze opleiding is interessant voor gemeenten (en dan specifiek applicatie- en functioneel beheerders van de afdeling burgerzaken) die continuïteitsvoorziening geïmplementeerd en al enige tijd in gebruik hebben en er dus al ervaring mee hebben.

Gaat jouw gemeente nog implementeren? Dan krijg je van ons volgend jaar een oproep om aan te sluiten bij de opleiding omdat je dan ervaring hebt opgebouwd.

Programma op hoofdlijnen

  • Wat is StUF?
  • Wat voor soort zaakberichten stuurt iBurgerzaken?
  • Hoe is de opzet van de zaakberichten?
  • Hoe moet ik de zaakberichten interpreteren (in de Continuïteitsvoorziening)?
  • Wat kan er fout gaan?
  • Wat kan ik zelf doen om een fout te herstellen?

Belangrijke informatie

  • Dinsdag 24 november van 09.30 tot 11.30 uur via MS Teams.
  • De kosten voor de deelname aan deze opleiding bedraagt € 250 excl. btw per persoon. 
  • De opleiding gaat door bij minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers.
  • De opleiding wordt gehost door Mark Sweegers (Consultant Publiekszaken).

Neem gerust contact op

Heb je inhoudelijke vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met Mark Sweegers via: Mark.Sweegers@PinkRoccade.nl. 

Deel via:

‘Mijn doel is om in verbinding met klanten en relaties écht bij te kunnen dragen aan (proces)verbetering en innovatie.’

Femke van der Gouw, Productmanager Dienstverlening
Femke Rhouat.png