Direct naar de content
icon search white
Evenementen

Heden, verleden en toekomst

Op vrijdag 22 november combineren we het heden, het verleden en de toekomst tijdens het Grote Publiekszaken Selfservice Congres (#GPSC19): We vieren samen het 5-jarig jubileum van iBurgerzaken. We blikken samen terug op de afgelopen 5 jaar en delen diverse best practices. En we kijken samen met futuroloog Peter van der Wel vooruit.

Direct aanmelden voor dit evenement

 • 22 november
  10.00 - 17.00
  Congreslocatie Veerkracht, Oudhuizerstraat 31, Klarenbeek (nabij Apeldoorn)

5 jaar iBurgerzaken, dat vieren we samen!

5-jr-iBZK.jpg

[heden] Selfservice voor en door klanten

De geboorte van iBurgerzaken* is dit jaar 5 jaar geleden en dat vieren we graag met onze kwartiermakers, onze klanten en onze partners! Petje af voor de medewerkers van de vele kwartiermakergemeenten en ook de medewerkers van PinkRoccade Publiekszaken. Daar waar de landelijke BRP er niet in slaagde een centrale voorziening neer te zetten, zijn wij met z'n allen er wel in geslaagd een mooie oplossing te bieden voor de vernieuwing van de dienstverlening voor burgerzaken. De gemaakte beloften zijn waargemaakt. De eerste bewijslast is geleverd: selfservice biedt de klant gemak én de gemeente een efficiencyslag!

[verleden] Innovatie, samenwerking en vertrouwen

In aanloop naar en tijdens #GPSC19 delen we tientallen best practices rondom iBurgerzaken. Deze praktijkervaringen raken uiteenlopende onderwerpen en invalshoeken; co-creatie, selfservice, procesoptimalisatie, communicatie en aansturing. En beantwoorden direct en indirect vragen als: Wat betekent digitale dienstverlening voor jou en de gemeente? Wanneer heb jij verspillingen in je proces ervaren? Wat deed dat met de organisatie en hoe zijn jullie hiermee omgegaan? Het digitaliseren of optimaliseren van een burgerzakenproces deed je dat alleen of zocht je hulp/steun? Waar liep je vast en waardoor of op welk moment kon je weer verder? Aan wie had je op dat moment wat? Etc. >> Lees meer…

[toekomst] De toekomst is van ons allemaal

Vraag jij je wel eens af waar je naar toe wil? En dan bedoel ik niet naar welke vakantiebestemming, dan doel ik meer op een beeld van de gewenste toekomst. We weten allemaal vaak wat we niet willen. Weten we echter ook waar we dan wel naar toe willen? Dat helpt namelijk om te voorkomen dat er een onduidelijk en steeds meer gepolariseerd speelveld ontstaat. Om je op de juiste gedachtegang te brengen verzorgt futuroloog Peter van der Wel de keynote tijdens #GPSC19. >> Lees meer

Programma vrijdag 22 november

Er zijn vrijdag 22 november boeiende sprekers waardoor er flink wat gespreksstof zal zijn! En we weten dat je het meeste opsteekt van jouw collega’s. Daarom komen er veel aan het woord en is er flink wat tijd en ruimte gereserveerd om te netwerken. En natuurlijk zorgen we dat het de inwendige mens aan niets ontbreekt in deze zeer bijzondere omgeving.

 • 10.00 - 10.30 | Ontvangst bij Congreslocatie Veerkracht (nabij Apeldoorn)
 • 10.30 - 11.00 | Opening door dagvoorzitter
 • 11.00 - 12.00 | Keynote (plenair): futuroloog Peter van der Wel
 • 12.00 - 13.00 | Workshopronde 1 met best practices & innovaties (parallel)
 • 13.00 - 14.00 | Netwerklunch
 • 14.00 - 15.00 | Workshopronde 2 met best practices & innovaties (parallel)
 • 15.00 - 16.00 | Afsluiting inclusief prijsuitreiking (plenair)
 • 16.00 - 17.00 | Netwerkborrel

P.S. We bekijken de mogelijkheden voor groepsvervoer per bus vanuit de verschillende windstreken. In het inschrijfformulier kun je je interesse kenbaar maken.

Meld je vandaag nog aan!

“Het 5 jaar bestaan van iBurgerzaken vieren we uiteraard graag met elkaar”, jubelt Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken bij PinkRoccade Publiekszaken. “Hulde en dank aan de medewerkers en managers van kwartiermakergemeenten en aan de PinkRoccade medewerkers. Aan het lef en de durf van allen die hebben meegeholpen om de vernieuwing op te pakken én waar te maken. En dat ook nog met volle passie en veel plezier.”

“Reserveer vrijdag 22 november 2019 alvast in je agenda. Dan kijken we samen naar het heden, verleden én de toekomst! Op deze dag gaan we de ervaringen delen met elkaar en gaan we samen de innovaties voor de komende 5 jaar oppakken. Wij verwelkomen je graag. Deze dag mag je niet missen.”

Je kunt hier aanmelden. De komende periode ontvang je dan regelmatig updates over de invulling van het programma. De combinatie van het heden (5-jarig jubileum), het verleden (best practices) en de toekomst (futuroloog) is ook zeer interessant voor directeuren Dienstverlening en managers Burgerzaken. Hopelijk mag ik velen van jullie ontvangen op vrijdag 22 november?

P.S. Wees gewaarschuwd de deelname is beperkt en het aantal aanmeldingen gaat hard; de teller staat op 165 deelnemers [10 september 2019, red.]! Wil jij zeker zijn van deelname? Meld je dan vandaag nog aan…

------------------

24 juni 2014: de eerste digitale aangifte

Het staat in het geheugen gegrift bij velen: de livegang van iBurgerzaken bij gemeente Waalwijk. Dankzij innovatiekracht en de samenwerking tussen kwartiermakers en medewerkers van PinkRoccade Publiekszaken in de jaren daarvoor was de digitale aanvraag partnership door Bart & Yvonne mogelijk. Op 24 juni 2014 waren vele medewerkers van zowel gemeente Waalwijk als PinkRoccade Publiekszaken aanwezig bij deze allereerste digitale aangifte ooit, zie film hieronder:

2014 Waalwijk_IMG_3868.JPG
Deel via:

‘Mijn doel: 10 miljoen blije burgers én 250 tevreden gemeenten.’

Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken
Mat Keijers

Ik help je graag verder

+31 (0)6 2952 7442